• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loša vijest za Partizan - mogu da padnu u drugi šešir na žrijebu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Partizan je projektovan da bude u prvom šeširu Konferencijske lige, ali različiti scenariji mogli bi da učine tim Gordana Petrića na žrijebu grupne faze ipak budu u drugom. Mnogo je kalkulacija pred naredni četvrtak...

 Partizan može da padne u drugi šešir na žrijebu Konferencijske lige Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Twitter/@tgloban/Printscreen

Partizan je nadomak plasmana u grupnu fazu Konferencijske lige! Nakon što su u tome uspjeli prošle sezone, sada je i tim Gordana Petrića na pragu da ponovi taj rezultat, pošto su u prvom meču plej-ofa lako izašli na kraj sa Hamrunom sa Malte - 4:1.

A sve to znači i da bi 26. avgusta trebalo da vidimo Partizan na žrijebu grupne faze trećeg po snazi UEFA takmičenja. Crno-bijeli su za sada projektovani za mjesto u najjačem, prvom šeširu, ali poslije rezultata koji im nisu išli na ruku - eventualno bi mogli da završe u drugom!

Partizan će narednog četvrtka na Malti igrati za potvrdu svog mjesta u grupnoj fazi Konferencijske lige, a te večeri saznaćemo sva 32 kluba koja će se naći na žrijebu. Deset ekipa će stići kao poraženi iz plej-ofa za Ligu Evrope, a 22 kao pobjednici plej-ofa Konferencijske lige. No, šta se to promijenilo po Partizan?

Kao što smo pisali, Partizan je projektovan da bude u prvom šeširu Konferencijske lige, što znači da bi to bio slučaj da su u grupnu fazu prošli svi favoriti iz plej-ofa po koeficijentu, kao i svi autsajderi ispali iz Lige Evrope. Ali kako se u fudbalu dešavaju najrazličitiji rezultati, Partizan bi mogao da ispadne u drugi šešir. Evo i kako:

Crno-bijeli su bili projektovani kao posljednji, osmi tim u prvom šeširu sa 24.500 bodova po UEFA koeficijentu. Ukoliko bi u grupnu fazu stizali timovi koji imaju više bodova od Partizana a koji tamo nisu bili projektovani, crno-bijeli bi pali u drugi šešir. To bi upravo i moglo da se desi sa Gentom i Olimpijakosom.

Recimo, belgijski Gent ima 27.500 bodova i na pragu su ispadanja iz plej-ofa Lige Evrope (poraz 0:2 od Omonije), dok je Olimpijakos takođe igrao samo 1:1 protiv Apolona (Grci imaju koeficijent 41.000) i ove sezone bilježe jako loše rezultate u evropskim takmičenjima. Ovi timovi bi gurnuli Partizan u drugi šešir, pa bi tako mogli da izvuku ekipe iz prvog šešira, poput Viljareala, AZ Alkmara, Jang Bojsa, kao i ta pomenuta dva, ako ispadnu u revanšu.

Ali Partizan i dalje može da se zadrži u prvom šeširu, ako neki od timova koji imaju više bodova od Partizana, ispadnu u plej-ofu Konferencijske lige.Bazel je izgubio od CSKA Sofije trenera Saše Ilića (0:1), Slavija Prag je izgubila od poljskog Rakova (1:2), dok je i Jang Bojs poražen od Anderlehta (0:1). Crno-bijelima bi odgovaralo da ti timovi na kraju i ne dođu do Konferencijske lige. Odgovaralo bi im i ispadanje ekipa kao što su Viljareal, AZ Alkmar, Bašakšehir i Makabi Tel Aviv, mada su to manje vjerovatni scenariji.

Još mnogo pomjeranja će se dogoditi u revanšu, pa je teško predvidjeti kako će izgledati šeširi. Zanimljivo je i da je engleski Vest Hem projektovan da bude najbolji tim u drugom šeširu. To znači da nekoliko ispadanja gorepomenutih ekipa mogu i "čekićare" da ubace u prvi šešir s crno-bijelima, što bi bila dobra stvar za srpskog predstavnika. Isto tako, ispadanja Genta i Olimpijakosa iz Lige Evrope, a prolasci svih ostalih favorita, ne samo da bi gurnuli crno-bijele u drugi šešir, već bi mogli i da Fiorentinu i Luku Jovića pošalju u treći. A to Partizanu nipošto ne bi odgovaralo. Partizan je uradio šta je do njih, sad je na ostalima da vidimo.

Nije nemoguća grupa u kojoj su Viljareal, Partizan i Fiorentina. Ipak, priželjkuje se prvi šešir za crno-bijele, pa bi bilo izvodljivo da u Humsku stignu i slabiji rivali - recimo Rapid Beč i litvanski Žalgiris iz drugog i trećeg šešira...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC