• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost šampion, Sosa u suzama

Kolo pre kraja rešene su sve dileme vezane za epilog trke za titulu u crnogorskom šampionatu. "Varvari" ovacijama rasplakali trenera Babića.

 Budućnost šampion, Sosa u suzama  Izvor: MONDO

Pobedom protiv Dečića (4:0), Budućnost je i teorijski obezbedila šampionaksi pehar!

U predstavi, koja će se pamtiti po argentisnkom ambijentu na tribinama i ovacijama šefu stručnog štaba plavo-belih Branku Sosi Babiću, podgorički tim nije ostavio ni promil šanse za eventualno neprijatno iznenađenje vernim "Varvarima".

Popularni Sosa je meč pod Goricom u subotu pratio iz VIP lože, jer je dan ranije zbog srčanih problema zadržan na koronarnom odelenju podgoričke bolnice, pa je utakmicu mogao da odgleda samo sa tribina. Ni na "rezervnoj" poziciji, međutim, Babić nije izbegao stres, za koji su ovog puta krivci bili navijači, a ne njegova ekipa, koja je rutinski odradila zadatak protiv Dečića.

Na početku drugog poluvremena navijači Budućnost razvukli su veliki transparent na kojem su treneru plavo-belih poručili:

"Babiću, Evropa nas čeka! Ne ide se tamo bez tvog šmeka!"

Malo kasnije, tifozi podgoričkog kluba počeli su da skandiraju: "Babiću, ostani!", posle čega je Sosa ustao, uzvratio im aplauzom, a onda seo i pokrio lice rukama.

Babić je meč pod Goricom odgledao u društvu selektora crnogorske reprezentacije Zorana Filipovića.

Dan ranije, sportski direktor Budućnosti Mojaš Radonjić, koji je u meču sa Dečićem odmenio Sosu na klupi, rekao je da će klub sve učiniti da se saradnja sa beogradskim trenerom produži makar na još jednu sezonu.

Poslednji sudijski zvižduk na stadionu pod Goricom označio je i početak velikog slavlja, uprave, igrača i navijača Budućnosti. "Varvari" su polučasovnom pesmom proslavili zajedno sa svim igračima osvajanje trofeja na stadionu, da bi se nakon toga svi zajedno uputili ka centralnom podgoričkom trgu.

Uz pesmu i pirotehnička sredstva igrače, koji su klupskim autobusom stigli na mesto proslave, dočekalo je oko dve hiljade navijača najpopularnijeg crnogorskog kluba.

Igrači su jedan za drugim izlazili na binu, uz ovacije prisutnih. Poseban pozdrav zaslužio je argentinski fantazista Gustavo Lopez, koji je za MONDO rekao osećaj nekon osvajanja titule fenomenalan.

"Ovo je fenomenalan osećaj. Osvajanje prve titule u istorji kluba je nešto što se samo poželeti može. Igrali smo najljepši fudbal i to nam se na kraju isplatilo. Ostvarili smo istorijski uspeh“, rekao je Lopez.

Nakon svih igrača, članova uprave kluba i medicinskog osoblja na binu se popeo Branko Babić.

Nekoliko minuta, oko dve hiljade "Varvara" skandiralo je njegovo ime, ponavljajući reči koje su se čule i tokom utakmice - "Babiću, ostani!". Potom je nebo iznad Podgorice osvetlio vatromet, koji je ulepšao veliko slavlje.


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC