• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nerealne scene iz Brazila - Ronaldo plače, gigant se vratio: Kupio klub za koji je igrao, pa napravio strašan posao!

Autor Dragan Šutvić

Kruzeiro je nekada bio prvak Južne Amerike, a poslije godina mučenja, zahvaljujući Ronaldu su se vratili u najviši rang brazilskog fudbala.

 ronaldo uveo kruzeiro u prvu ligu brazila  Izvor: Twitter/@geglobo/Printscreen

Legendarni Brazilac Ronaldo možda u svojoj igračkoj karijeri zbog povreda nije ostvario sve što je mogao. Ipak, i to mu je bilo dovoljno da postane za mnoge najbolji napadač svih vremena, a poslije te karijere, započeo je drugu. Ona se tiče funkcionerskih pozicija, pošto je Ronaldo kupio dva kluba.

Prvo je to učinio u španskom Valjadolidu, s kojim je uspio da se iz Segunde domogne plasmana u Primeru, a sada je u slavnom Kruzeiru napravio pravu feštu. Uspio je da u prvu ligu Brazila vrati klub u kom je započeo nestvarnu karijeru!

Kruzeiro je posljednjih godina bio u velikim problemima, sve do dolaska Ronalda na mjesto gazde. Prije tri godine su ispali iz brazilske Serije A, da bi čuveni "R9" riješio da napravi promjene po kupovini kluba u decembru prošle godine. Smijenio je trenera Vanderleja Luksemburga - koji je njemu svojevremeno bio trener u Real Madridu - a potom je igračima skresao plate.

Klupski budžet je smanjio sa 4.500.000 dolara na samo 1.800.000, a igračima je ponudio ili da odu, ili da prihvate smanjenje plata. Kada je otjerao i 41-godišnjeg golmana Fabija, ikonu kluba, došao je u sukob s navijačima, ali to ga nije pokolebalo. Ronaldo nije odustajao i uspio je da vrati Kruzeiro u Seriju A.

Na kraju, do toga je došlo u sredu uveče, kada je Kruzeiro pobijedio još jedan slavni klub, Vasko da Gamu. Bilo je 3:0 i sedam kola prije kraja, Kruzeiro je obezbijedio mjesto u eliti brazilskog fudbala. Na tribinama je po završetku meča nastupio haos. Mnogi su plakali od sreće, kako navijači i igrači, tako i legendarni Ronaldo.

Klub koji je četiri puta bio prvak Brazila i još tri puta šampion Južne Amerike, vratio se tamo gdje pripada i to zahvaljujući svom "najvećem sinu", Luisu Nazariju da Limi Ronaldu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC