• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Neću, valjda, da budem najgori!

Partizan protiv Metalca ide na pobjedu, a na priče o premijama iz Inđije Stanojević odgovara: "Nama je titula dovoljna premija".

 Stanojević: Neću, valjda, da budem najgori! Izvor: MONDO

Operacija "Metalac" ulazi u završnu fazu. Partizanu je za novu, četvrtu uzastopnu titulu šampiona Srbije potreban još samo jedan iz dva preostala meča.

Ali, trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević, dan pred pretposljednje kolo i meč protiv Metalca, poručuje: "Idemo u Čačak na pobjedu! Hoćemo sva tri boda".

Doduše, dodao je i ovo: "Ako ne budemo osvojili tri, dobar je i bod".

"Svima je jasno šta nam je potrebno za titulu. Nadam se da nećemo ostaviti nedovršen posao, odnosno i da se stvari rješavaju u posljednjem kolu. Želja nam je da već u Čačku osvojimo titulu, a za to nam je potreban bod ili tri. Idemo na pobjedu, nemamo pravo da se kockamo i igramo na bod, jer to može da nam se osveti pa da izgubimo", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Upitan da li bi bio zadovoljan rezultatom 1:1, trener Partizana se nasmijao i odgovorio:

"Bih, ali pod uslovom da mi povedemo, a da taj gol primimo u sudijskoj nadoknadi vremena".

Uoči današnje konferencije za novinare u Sportskom centru "Teleoptik" u Zemunu, Stanojević je sa igračima isprobavao neke varijante u napadu, što je potom objasnio ovim riječima:

"Metalac igra čvrsto, takmičarski, teško mu je dati gol. Na tu igru smo se spremili".

Zanimljivo je da Metalac ovog proljeća igra kao preporođen. Izgubio je samo od Crvene zvezde na svom terenu (0:1) i od Javora u Ivanjici.

U javnosti se mnogo priča o neregularnosti, o tome da je predsjednik Metalca Dragoljub Vukadinović bio u upravi Partizana...Prevedeno: da će Partizan da bude "blag" prema Metalcu kojem su bodovi potrebni zarad opstanka u ligi.

Stanojević kaže da ne osjeća nikakav pritisak zbog toga, niti da ga to zanima.

"Ja osjećam samo lični pritisak - neću valjda da budem trener Partizana koji je u posljednja dva kola izgubio titulu a imao je šest bodova prednosti!? Neću valjda da budem trener koji je uspio nemoguće!? To je jedini pritisak koji osjećam. Što se tiče tih priča, pa bilo bi pritiska da smo mi obezbijedili titulu, a da su Metalcu ili nekoj drugoj ekipi potrebni bodovi. Ovako, nema mjesta kalkulacijama. Nama su bodovi potrebni za titulu, a Metalcu ni taj eventualni remi ne bi riješio pitanje opstanka".

S tim u vezi je bilo i pitanje u vezi sa najavom iz Inđije da će premirati fudbalere Partizana kako bi pobijedili njenog direktnog rivala u borbi za opstanak.

"Mi imamo mnogo velike premije. Veća premija od titule nam ne treba. Partizan je veliki klub i za svakog od nas koji smo u njemu to je sasvim dovoljna nagrada, to što smo dio kluba. Druga nagrada nam ne treba", odgovorio je Stanojević.

I jedna zanimljivost - Partizan je prije tri godine na 25. maj proslavio prvu "duplu krunu" poslije mnogo godina čekanja. Sutra je 25. maj, a Stanojević, iako kaže da nije sujevjeran, da bi bilo lijepo da i u srijedu Partizan ponovi taj uspjeh.

A u ne baš tako davnoj prošlosti sutrašnji datum - 25. maj proslavljao se u cijeloj zemlji kao Dan mladosti. Tada su mladi nosili štafetu, cijela tadašnja Jugoslavija veselo je uzvikivala ime "najvećeg sina naših naroda i narodnosti"...

Stanojeviću je bilo upućeno i jedno duhovito pitanje: "S obzirom na to da je sutra Dan mladih da li ćete u tim uvrstiti nekog igrača iz mlađe garde?"

"Ne smijem ništa da reskiram i ništa ne prepuštam slučaju. Ako sutra riješimo sve i osvojimo titulu, onda ću u posljednjem kolu dati šansu nekom od mlađih igrača", odgovorio je Stanojević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC