• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi šalju u rat bivšeg reprezentativca: Igrao protiv Partizana, bio u Premijer ligi, sad je dobio poziv na front!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dobro poznati ruski fudbaler Dinijar Biljaletdinov dobio je poziv da se javi vojnom odsjeku!

 Rusija šalje u rat bivšeg fudbalera Izvor: MN PRESS

Nekadašnji reprezentativac Rusije Dinijar Biljaletdinov dobio je poziv za rat u Ukrajini! Dugogodišnji prvotimac Evertona, a pre i poslije toga veliko ime u ruskoj Premijer ligi, treba da se pojavi na frontu u Ukrajini, prenose ruski mediji. Njima je ekskluzivnu informaciju dao Rinat Biljaletdinov, otac nekadašnjeg fudbalera ruskog nacionalnog tima.

Iako se Dinijar Biljaletdinov ne uklapa u kriterijume koji trenutno važe za mobilizaciju, poznati fudbaler dobio je poziv za vojsku. "Istina je, Dinijar je dobio poziv. Teško je sada govoriti o emocijama, on nije bio u vojsci. Ipak, prošao je obuku prilagođenu sportistima, ali to je bilo davno, prije 19 godina", rekao je ruskim medijima njegov otac Rinat.

U ovoj priči postoji jedna nedosljednost, jer je Rusija odlučila da mobiliše muškarce do 35 godina starosti, a vezni fudbaler koji i dalje amaterski igra dvije godine je stariji od propisane granice. Da li će zbog toga izbjeći odlazak u rat ostaje da se vidi, a do tada će se u ruskim medijima još pisati o bivšem reprezentativcu njihove zemlje i fudbaleru koji je igrao za Lokomotivu, Everton, Spartak, Anži, Torpedo, Rubin i litvanski Trakai.

Što se tiče njegovog oca Rinata, ne postoji nikakva dilema da li Dinijar treba da se odazove pozivu. "Ako je mobilizacija opšta, nema dileme i ne treba postavljati pitanje. U međuvremenu je predsjednik pričao o djelimičnoj mobilizaciji, pa ćemo saznati da li je ovo u skladu sa zakonom", dodao je Rinat.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC