• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal pred Mundijal - osuđen selektor Portugala!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fernando Santoš će zbog utaje poreza morati da portugalskim vlastima plati čak 4.640.000 evra.

 Fernando Santoš osuđen zbog utaje poreza Izvor: MN PRESS

Bliži se Svjetsko prvenstvo u Kataru, ostalo je još tačno 40 dana do otvaranja turnira, a reprezentaciju Portugala trese veliki skandal! Selekcija koja je u kvalifikacijama završila iza Srbije sada je u velikom problemu, pošto je njihov selektor Fernando Santoš osuđen pred portugalskim pravosuđem zbog utaje poreza!

Kako javljaju portugalski mediji, a prenosi "RMC Sport", lokalni sud presudio je u korist poreske uprave, a sve zbog toga što Santoš nije plaćao dospjele obaveze. Da sve bude gore, u čitavu kontroverzu umiješana je i Fudbalska federacija Portugala, koja mu je donekle pomagala u utaji poreza!

Cijela stvar je nastala zbog problema Santošovog primanja plate. Kako bi selektor Portugala umanjio poreze koje bi morao da plati državi, on je osnovao kompaniju pod nazivom "Femacosa", preko koje je dobijao platu od portugalskog saveza. Ipak, ovakvo umanjivanje poreza je nelegalno, zbog čega je Santoš i bio tužen.

Zbog izgubljenog spora, Fernando Santoš i njegovi saradnici će morati da plate čak 4.640.000 evra zbog izbjegnutih poraza i kazni koje im pripadaju. U čitavom sporu je kažnjena i Fudbalska federacija Portugala, zbog saučesništva u djelu. Santoš je postao selektor Portugala još u septembru 2014. godine, dvije godine kasnije ih je doveo do titule prvaka Evrope, a potom i prvog trofeja u Ligi nacija.

Inače, Santoš kao selektor Portugala zarađuje 2.250.000 evra godišnje, pa će tako poreskoj upravi morati da plati nešto malo više od dvije svoje godišnje plate.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC