• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dijelio svlačionicu sa Zidanom i Ronaldom, htio da se ubije: Glumio najpoznatijeg fudbalera, a preživio je zbog droge!?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kuno Beker je meksički glumac kojeg su mnogi ljubitelji fudbala upoznali kroz ulogi Santijaga Munjeza u filmovima serijala "Gol".

 Glumac Santijago Munjez htio da se ubije Izvor: YouTube/Alejandro Flores/DalalaLt/Printscreen

Sjećate li se Santijaga Munjeza, meksičkog fudbalera koji je pobjegao iz siromaštva i prvo zaigrao za Njukasl, pa potom i "galaktikose" Real Madrida? Lik iz svjetski poznatog filma "Gol", početkom oktobra je proslavio 17 godina od izlaska u javnost, a glavnu ulogu u njemu igrao je meksički glumac Kuno Beker.

U tom trenutku, Kuno je imao 27 godina i sve je bilo bajno. Glumio je u filmu u kom je svlačionicu dijelio sa Zinedinom Zidanom, Dejvidom Bekamom, Ronaldom, Robertom Karlosom i drugim velikanima svjetskog fudbala. Ali ovaj glumac je poslije svega toga bio blizu da oduzme sebi život!

Munjez u čuvenom filmu "Gol" uspijeva da prvo postane zvijezda Njukasla nakon što ga skaut iznenada otkrije, a poslije dobrih igara u Engleskoj, zaslužuje transfer u Real Madrid. Ovaj, drugi dio serijala filmova, privukao je pažnju baš zbog toga što se u filmu pojavljuju tada najbolji fudbaleri svijeta.

Ali Kuno Beker je od tada prošao pravu životnu dramu. Desetak godina nakon završetka snimanja filma koji mu je donio slavu, Beker je bio jako blizu da se ubije, o čemu je nedavno otvoreno govorio na društvenim mrežama.

"Kada sam imao 38 godina, upao sam u depresiju. Bio sam u vrlo destruktivnoj vezi gdje me je uhvatila depresija. Jednog dana bio sam blizu da počinim najveću grešku i oduzmem sebi život. Bio sam pod nevjerovatnim stresom i vidio sam svog dedu u toj vrtoglavici. Pitao me je 'Ideš li ili ostaješ?' Stavio sam pištolj u usta i bio sam blizu da oduzmem sebi život", rekao je Beker, priznavši kroz kakav pakao je prolazio.

Beker danas ima 44 godina, a priznao je da mu je u izbjegavanju samoubistva pomogao neočekivan izbor - kokain. Ovaj glumac pažljivo navodi da ne želi da bude shvaćen kao da je droga spas, ali je njemu pomogla da ne izvrši samoubistvo jer ga je prevarila.

"Pokušao sam na brojne načine da se izvučem iz depresije, dok nisam napravio veliko sr**e kada sam probao drogu, kokain. Čuo sam da vas kokain čini da se osjećate odlično i da ne postoji način da se osjećate depresivno ako ste na kokainu. Nemojte da me shvatite pogrešno, ali u tom trenutku mi je kokain spasio život, jer ga nisam sebi oduzeo, ohrabrio me je da nastavim da živim, prevario je moj um. Kokain i alkohol su razlog zašto ste me vidjeli da nekad u intervjuima govorim gluposti. U jednom intervjuu na Telemundu sam se pijan i nadrogiran osramotio pred cijelom državom", rekao je Beker.

Ipak, Beker se izvukao iz svih tih problema i sada glumi u meksičkim telenovelama. Producent je crtanih filmova, a naveo je i da je svojevremeno napravio listu i izvinio se svim ljudima koje je na bilo koji način povrijedio tokom svoje borbe sa zavisnošću.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC