• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog Benzemine Zlatne lopte Real plaća 1.000.000 evra!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Francuski fudbaler "bacio" u trošak ekipu za koju nastupa više od decenije.

 Real plaća Lionu milion evra zbog Zlatne lopte Karima Benzeme Izvor: Profimedia

Francuski fudbaler Karim Benzema osvojio je prvu Zlatnu loptu u 34. godini, a Real Madrid će to morati "debelo" da plati. Iako im ovaj trošak prethodnih godina verovatno nije bio na umu, Madriđani su zbog jedne klauzule od prije 13 godina sada dužni milion evra nekadašnjem klubu francuskog golgetera.

Kada je u ljeto 2009. godine Karim Benzema iz Liona prešao u Real Madrid za 35 miliona evra, u sporazumu dva kluba našlo se i nekoliko stavki koje bi mogle da uvećaju ugovor na 41 miliona. Između ostalog, francuski tim je zatražuio dodatni milion evra ukoliko Benzema osvoji Zlatnu loptu, što se i desilo punih 13 godina kasnije!

U međuvremenu su kroz dva kluba prošli brojni igrači koji su ostavili dubok ili nešto manje dubok trag, miliona evra u fudbalu više nema vrijednost kao 2009. godine, a Lion i Real su vjerovatno i "otpisali" taj novac o kojem su pregovarali prije više od decenije. Dominacija Lionela Mesija i Kristijana Ronalda - koju je samo na trenutak prekinuo Luka Modrić - naterala bi i najveće fanove Karima Benzeme da pomisle kako nikada neće dobiti priznanje za najboljeg na svijetu.

Ipak, on je u dresu kluba iz Madrida odigrao impresivnu sezonu i ekipu je vodio do trofeja u Primeri i Ligi šampiona. Nakon takvih partija zasluženo je dobio priznanje, a tim u kojem je ponikao zbog toga će dobiti novac koji je dovoljan da se kupe dva sata Karima Benzeme.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC