• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok - Mitrović razmišljao o kraju karijere! Progovorio o najtežem trenutku: "Razočarao sam svoj narod, cijelu zemlju!"

Autor Dragan Šutvić

Najbolji strijelac u istoriji srpskog nacionalnog tima razmišljao da prestane sa igranjem za Srbiju.

 aleksandar mitrović razmišljao o povlačenju iz reprezentacije srbije  Izvor: YouTube/RTS Prikazuje/printscreen

Fudbalska reprezentacija Srbije učestvovaće na Mundijalu u Kataru tokom novembra i decembra, a plasman na ovo takmičenje srpski nacionalni tim obezbijedio je pogotkom Aleksandra Mitrovića protiv Portugala u Lisabonu. Bio je to trzaj glavom koji je oborio na koljena Kristijana Ronalda i saigrače, ali i jedan od najbitnijih momenata Mitrovićeve karijere. Došao je samo godinu dana nakon što je u dresu Srbije bio tragičar..

Možda će vas zanimati

Na stadionu "Rajko Mitić" nije realizovao penal u finalu baraža za Evropsko prvenstvo i tako su na kontinentalnu smotru umjesto Srbije otišli Škoti. Srbija je posljednji put na Evropskom prvenstvu igrala davne 2000. godine, a velika šansa koja je propuštena mogla je da ima ogroman uticaj na Mitrovu karijeru. Golgeter Fulama i rekorder po broju golova u nacionalnom timu razmišljao je da se povuče iz reprezentacije.

"Ostaće upamćeno da je Aleksandar Mitrović promašio penal protiv Škotske za plasman na Evropsko prvenstvo. Bio je to jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri. Nikad nisam rekao ranije, ali sam razmišljao možda i o povlačenju iz reprezentacije. Kreneš da preisputuješ sebe da li je važno da opet igraš fudbal. Svašta mi se motalo po glavi sedam, osam dana. Prva četiri nisam bukvalno ustao iz kreveta. Zasmisli, cijeli život se spremaš za taj trenutak, radiš, treniraš svakodnevno... U sedmici koja je prethodila utakmici sa Škotima šutnuo sam 20 penala, sve je izgledalo super, dođe trenutak kad svi vjeruju da ćeš da daš gol, vide sebe u tvojoj poziciji. I ti odeš i - promašiš. Da li je moguće? Šta više da uradiš? Kao da sam razočarao svoj narod, cijelu zemlju", rekao je Aleksandar Mitrović u RTS serijalu "Na putu za Katar".

Uslijedili su teški dani za nekadašnjeg napadača Partizana. Naredni meč za Srbiju nije igrao, a zbog žalosti za promašenim penalom pustio je bradu. Preispitivao je sebe dugo vremena, sve dok nije uspio da se ubijedi da i ostali igrači povremeno promašuju penale!

"Poslije dva dana smo gostovali Mađarskoj, nisam ni putovao na taj meč, imao sam stomačnih problema, povraćao danima. Pustio sam bradu, bio sam kao pop, ha-ha-ha... Tad sam očvrsnuo", rekao Mitrović i osvrnuo se na navijače koji mu nisu zamjerili:

"Nisam gledao tim očima. Iz mog ugla je to bilo... Spremao sam se cijeli život za taj trenutak, da odvedeš svoju reprezentaciju na veliko takmičenje, gdje nije bila 20 godina. I promašim. Onda kreću misli: 'Zašto treniram?' Preispituješ sebe, mozak kreće da se igra s tobom, ne kontrolišeš misli. Jedan negativan komentar će te pogoditi više nego 100 pozitivnih. Onda se sjetiš da nisi jedini fudbaler koji je promašio penal. I opet bih ga šutirao", istakao je napadač.

Podsjećamo, Srbija će na Svjetskom prvenstvu igrati protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna, a narednog proljeća počeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Sa Draganom Stojkovićem na klupi, Aleksandrom Mitrovićem u napadu i lakom kvalifikacionom grupom imaće odlične šanse za direktan plasman!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC