• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barezi: Trenirao bih Zvezdu

Nekada slavni fudbaler radi kao trener juniora Milana i čeka priliku da zakorači na veliku scenu.

 Barezi: Trenirao bih Zvezdu Izvor: MONDO

Crveno-crna "šestica" zauvek je otišla u legendu 1997. kad je Franko Barezi sišao sa "magičnog pravougaonika". Više nikada niko neće nositi dres Milana sa tim brojem u znak zahvalnosti igraču koji ga je 20 godina natapao znojem.

Barezi je sada trener juniorskog tima rosonera, bogato iskustvo pokušava da prenese na mlade nade i ne krije da mašta da će jednog dana sesti na klupu prvog tima.

"Već sam prilično dugo trener u mlađim kategorijama što predstavlja lepo iskustvo, a i zadovoljstvo mi je da radim sa decom. Ako mi se ukaže prilika da postanem trener seniorskog sastava Milana, naravno da ću je prihvatiti", rekao je Franko Barezi.

Jedan Italijan je već vodio srpski klub. Valter Zenga je bio šef struke Crvene zvezde, a kad bi i njemu bilo ponuđeno da se preseli u Beograd, Barezi ne bi razmišljao.

"Srpski fudbal ne pratim, ali ga prate skauti Milana. Ipak, kad bi mi se ukazala šansa da vodim srpski klub sa bogatom istorijom, kakav je Crvena zvezda, naravno da bih pristao".

Prestonicu Srbije pamti po lepom.

"Uvek se rado setim gostovanja u Beogradu. Koliko smo samo sreće imali te 1989... Magla nas je spasila protiv Crvene zvezde, sreća nas je poslužila, a kasnije smo postali prvaci Evrope".

Nekadašnja britka sablja odbrane Milana (532 mečeva/16 golova) i reprezentacije Italije (81/1), poput ostalih kojima je crveno-crna boja na srcu, nije zadovoljna tek završenom sezonom.

"Osvojili smo peto mesto u Seriji A i nećemo igrati u Ligi šampiona što nikoga ne čini srećnim, svi smo razočarani, ali siguran sam da će uz promene u igračkom kadru kojih će nesumnjivo biti, Milan opet postati konkurentan i vratiti se u vrh".

Titula je pripala gradskom rivalu - Interu.

"Inter je prvak, jer ima najbolje igrače mada je Roma bila blizu..."

Uoči Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj, kao i svi Italijani, i Barezi se nada objedinjanju svetske i evropske titule.

"Mi smo šampioni sveta i svi hoće naš skalp, zato će nam biti teško, ali možemo do trona. Pored Italije, među favoritima su i Francuska, Španija i Nemačka".

Pre Evropskog prvenstva, veliki spektakl očekuje se u Moskvi, u finalu Lige šampiona, između Mančester junajteda i Čelzija.

"Navijaću za lep fudbal, ali obzirom da igraju engleski timovi, verujem da neće biti mnogo lepote. Teško je proceniti ko će pobediti".

Barezi trenutno boravi u Beogradu kao promoter Milanovog kampa, koji će u Nišu 5. jula i u Novom Sadu od 30. juna do 3. jula okupiti više od 250 talentovanih dečaka.

"Voleli bismo da se uskoro opet pojavi igrač sa ovih prostora vredan Milana, da se opet pojavi neki Dejan Savićević", zaključio je Franko Barezi.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC