• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Provocirao Srbe "dvoglavim orlom", a sad se izvinjava! Džaka se pokajao pred revanš sa Srbijom: Nije trebalo...

Autor Haris Krhalić

Jedan od najboljih fudbalera Švajcarske kaje se zbog gesta koji je napravio prije četiri godine.

 Granit Džaka o pokazivanju dvoglavog orla na utakmici sa Srbijom Izvor: Profimedia

Granit Džaka provocirao je Srbiju pokazivanjem dvoglavog orla i sada se zbog toga kaje. Švajcarski reprezentativac priznao je veliku grešku i svjestan je da je uradio nešto što nije smio. Sada, pred početak Svjetskog prvenstva (od 20. novembra do 18. decembra), je dao intervju u kom je istakao da je pogrešio tom prilikom.

Pričao je za tamošnji "Blik", a novinarka je prvo pitanje započela konstatacijom da je na svakom velikom šampionatu bio u centru pažnje. Prvo je 2014. godine na Svjetskom prvenstvu igrao na pogrešnoj poziciji, pa je 2016. na Evropskom promašio odlučujući penal protiv Poljske, onda je na Mundijalu u Rusiji protiv Srbije pokazao dvoglavog orla.

"Uvijek sam vam davao dobre priče. Šalu na stranu, sve je bilo dobro na tom prvenstvu osim dvoglavog orla. Nije trebalo to da uradim. U karijeri sam samo dva puta imao velike ispade, jednom u dresu Arsenala protiv Kristal Palasa kada su mi navijači zviždali, pa sam reagovao. I tada protiv Srbije kada sam napravio taj gest", rekao je Džaka koji se povrijedio u posljednjem meču "tobdžija".

Opet ga čeka meč sa Srbijom, ovog puta u Kataru. U grupnoj fazi Švajcarska se nalazi sa "orlovima", Brazilom i Kamerunom. Posljednji meč igraju srpski i švajcarski tim. "Igramo protiv Srbije, ali niko od članova moje porodice neće biti na stadionu, ostaće kod kuće. Što se žrijeba tiče, Srbiju baš nisam želio kao protivnika. Nadam se da ćemo do tog meča uspjeti da obezbijedimo prolaz, onda možemo da igramo sa manje pritiska."

Za kraj je prokomentarisao i selekciju Brazila za koju će igrati njegov saigrač iz Arsenala Gabrijel Žesus. "Gabrijel je sjajan, igramo zajedno u Arsenalu, mnogo mi je drago što se našao na spisku, ali će vjerovatno biti rezervista iako igra sjajno. To vam najbolje govori, mogu da pošalju tri vrhunska tima na teren", zaključio je Džaka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC