• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Sarajeva osudili zabranu dolaska svojim navijačima u Trebinje: "Očigledno da se radi o dvostrukim aršinima"

Autor Haris Krhalić

Oštra reakcija "bordo" tima.

 Saopštenje Sarajeva zbog zabrane navijčima da putuju u Trebinje Izvor: Promo/FK Sarajevo

Sarajevo neće imati podršku svojih navijača u Trebinju u utakmici 19. kola Premijer lige BiH protiv Leotara.

Razlog tome je odluka policije da zabrani navijačima Sarajeva organizovan dolazak u Trebinje, jer je kako su rekli iz Leotara gostujuća tribina u fazi rekonstrukcije.

Povodom toga oglasili su se i iz "bordo" kluba, a njihovo saopštenje vam prenosimo u cjelosti:

"FK Sarajevo oštro osuđuje zabranu organizovanog dolaska navijača našeg kluba na utakmicu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe Leotara, na stadionu „Police“ u Trebinju".

"Već drugi put, u razmaku od svega 7 mjeseci, našim navijačima se zabranjuje organizovan dolazak na stadion u Trebinje pod izgovorom da se na samom prilazu stadionu vrše građevinski radovi zbog kojih nisu ispunjeni bezbjednosni uslovi za dolazak navijača. Skoro identičan odgovor dobili smo i za prošlosezonsku utakmicu, odigranu 2. aprila 2022. godine. Zvaničnu zabranu potpisala je Policijska uprava Trebinje, nakon obilaska stadiona zajedno sa predstavnicima Leotara i izvođačem radova".

"Iz tih dopisa može se zaključiti da se radi o istim višemjesečnim radovima ispred stadiona, ali postavlja se pitanje šta se dešavalo sa građevinskim radovima 16. oktobra 2022. godine na utakmici Leotar – Zrinjski i 22. oktobra 2022. godine na utakmici Leotar – Široki Brijeg. Na oba meča gostujući timovi imali su podršku svojih navijača na tribini namijenjenoj za iste. Očigledno je da se radi o dvostrukim aršinima i da je, iz nekih nama nepoznatih razloga, određenim navijačkim grupama dozvoljen organizovan dolazak na stadion dok se drugim isti zabranjuje. Napominjemo da se FK Sarajevo organizatorima utakmice u Trebinju prvi put obratio još 2. novembra, odnosno 18 dana prije samog odigravanja meča".

"Za koga se igra fudbal u Bosni i Hercegovini sve više nažalost postaje retoričko pitanje. Nevjerovatno je da se iz sezone u sezonu klubovi i navijačke grupe suočavaju sa istim problemima u ligi koja ima objektivan problem sa posjetom na utakmicama".

"Pozivamo odgovorne u NS/FS BiH da u skladu sa svojim mogućnostima konačno riješe ovaj višegodišnji problem. Klubovi koji nisu u stanju adekvatno organizovati utakmice, u skladu sa pravilima takmičenja, ne bi trebali nastupati u najvišem rangu našeg fudbala".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC