• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapitena Junajteda ismijavaju i u parlamentu Gane: Megvajer je rizik za odbranu, a ovaj naš za ekonomiju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"U ovoj zemlji mi imamo ekonomskog Megvajera, umjesto da bude stub odbrane, on je rizik za nas", rekao je poslanik u parlamentu Gane tokom rasprave u budžetu.

 Poslanik u parlamentu Gane ismijavao Harija Megvajera Izvor: Tanjug/AP Photo/Laurence Griffiths,Pool

"Explain it in football terms" ili "objasnite fudbalskom terminologijom" popularan je zahtjev na društvenim mrežama kada se neke komplikovanije stvari trebaju objasniti na jednostavniji način.

Upravo ovom logikom rukovodio se poslanik u parlamentu Gane Isak Adongo tokom rasprave o budžetu za 2023. kada je pomenuo kapitena Mančester junajteda, Harija Megvajera.

Zbog svojih loših igara i poteza fudbaler "crvenih đavola" postao je predmet ismijavanja širom svijeta, a sada i u ovoj afričkoj zemlji.

"Pratim fudbal i evo drago mi je da je Gana pobijedila na Mundijali. Ali ima jedan igrač u Engleskoj Hari Megvajer, igra za Mančester junajted, Igra u odbrani i bio je najbolji je defanzivac na svijetu. Ali Mančester junajted je pao, a on je postao najveća prijetnja za svoju ekipu, ruši svoje igrače i čak zabija autogolove. Kad protivnici krenu u napad Megvajer pogađa umjesto njih. U ovoj zemlji mi imamo ekonomskog Megvajera, doktora Bavumiju", rekao je Adongo i krenuo sa prozivkama na račun potpredsjednika Gane Mahamudu Bavumija.

"Naš ekonomski Megvajer ode na pijacu Malam Ata i svi mu aplaudiraju jer on kao najviše zna o stranim valutama. Isti ekonomski Megvajer drži predavanja na univerzitetu kako vratiti vrijednost naše valute. Gospodine predsjedavajući, kad smo ovom Megvajeru dali priliku da bude u centru naše odbrane, on je postao opasan po naš gol. Doktor Bavumija, naš ekonomski Megvajer sada ruši stubove naše ekonomije i uništava ih", rekao je Adongo i izazvao smijeh prisutnih u parlamentu.

Heri Megvajer nalazi se u Kataru gdje je sa reprezentacijom Engleske izborio plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Međutim, ni tu nije moglo bez njegovih ispada, zbog kojih se ponovo našao na meti kritika.

U pobjedi 3:0 protiv Velsa kapiten Mančester junajteda prvo je imao jedan katastrofalan centaršut, a kritikovan je i nakon situacije kada je imao loptu, a nekoliko njegovih saigrača širilo ruke dajući mu do znanja šta treba da radi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC