• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadao sam se - preživjeće Miha i ovo! Dejo se slomio nakon smrti prijatelja, pa otkrio koliko je velik bio Siniša!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji Mihin saigrač prisjetio se kakav je čovjek bio njegov klupski drug iz Zvezde i član reprezentacije u istom periodu.

 Oproštaj Dejana Savićevića od Siniše Mihajlovića Izvor: MN PRESS

Smrt Siniše Mihajlovića teško je pala čitavom fudbalskom svijetu, a posebno utučeni nakon vijesti iz Italije jesu nekadašnji saigrači srpskog asa. Među onima koji tuguju je i čovjek koji je uz Mihu bio tu kada se Zvezda dokopala krova Evrope, Dejan Savićević.

Legendarni fudbaler koji je godinama bio saigrač Siniše Mihajlovića u dresu beogradskih crveno-bijelih i nacionalnog tima države koja već dugo ne postoji kasnije je bio Mihin rival u Italiji. Njih dvojica često su dijelili teren, ali i život van njega kao veliki prijatelji iz igračkih dana. Zbog toga ne čudi što je Dejo jedva pronalazio riječi na početku razgovora.

"Tuga Božija, poslije svega... Izgubili su fudbal i čovječanstvo humanistu, u prvom redu, čovjeka velikog srca, dobričinu, ljudinu! Pamtićemo Sinišu, velikana za sva vremena“, rekao je Savićević za "SportKlub".

Savićević je bio dobro obaviješten o svim detaljima Mihine bolesti i vjerovao je da će njegov nekadašnji saigrač uspjeti da pobijedi opakog protivnika. "Aždaja" je napala pravednog dobričinu, koji je nekoliko puta uspijevao da je savlada i vrati se trenerskom poslu...

"Nismo se čuli, ali sam znao sve. Vjerovao sam, ovih dana, kad se pojavio na promociji Zemanove knjige da će uspjeti. Nekako nas je ubijedio da je jači i od opake nemani, da ima snage u njemu za završni udarac. U dubini duše, nadao sam se 'Preživjeće Miha i ovo'. Pun života, energije, dobrote, zaslužio je pobjedu u još jednoj neravnopravnoj borbi sa neprijateljem. Ali... Uvijek pomislim na prvi čin bitke sa život. Uspio je da se vrati na klupu, žarom pobjednika, oduševi čovječanstvo! E, to je bio Siniša - pravedni dobričina, nije dao na sebe! Aždaja se vratila, nije mu dala mira. A, opet naša nada, ma koliko bila opora, tinjala je do posljednjeg dana. Kao da se ni sada nije ugasila", dodao je Dejo.

O tome kakav je čovjek bio fudbalski majstor razorne ljevice govori i sjećanje Savićevića od prije skoro deset godina. "Ugostio je grupu trenera iz Crne Gore 2014. u Sampdoriji. Posvetio nam je čitave dane, objašnjavao pripremu treninga, otvorio klupska vrata, odgovarao na pitanja poslije završenog posla. Uvažio je kolege, oduševio svakog od nas... Doček u Đenovi i cjelokupan utisak potvrdili su ono što sam i znao - da humanizam, dobrota i veliko srce Siniše Mihajlovića ne poznaju granice. Tužan i ponosan na naše prijateljstvo, opraštam se od velikog Mihe! Ljudine i svjetske veličine", zaključio je nekadašnji saigrač Siniše Mihajlovića.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC