• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo niste znali - Miha igrao meč za Dinamo Zagreb! Svi su čekali potpis, a Ćiro prelomio: Mnogo su 2 Mihajlovića?!

Autor Dragan Šutvić

Na početku karijere svi veliki klubovi u državi željeli su u svojim redovima Sinišu Mihajlovića.

 zašto siniša mihajlović nije otišao u dinamo  Izvor: MN Press/Andrej Čukić

Dok se fudbalski svijet oprašta od preminulog Siniše Mihajlovića, u regionu će čak i najmlađi ljubitelji fudbala napamet naučiti karijeru velikog asa. Krenulo je iz rodnog mesta, išlo preko šampionske ekipe Vojvodine u kojoj je bio tandem sa Slavišom Jokanovićem, pa do nebeskih visina u dresu Crvene zvezde. Išlo je tim putem i zbog "čika Miše", čovjeka koji ga je doveo u Novi Sad kod Ljupka Petrovića. Ali, bio je Miha i blizu Dinama.

Zapravo, i zaigrao za njegove mlađe kategorije. Zaigrao, oduševio, potpuno razmontirao protivnike u njemačkom Salemu i sve do jednog čovjeka u Zagrebu ubijedio da je pojačanje. Trebalo je da se završe samo finese - da Dinamo pobijedi Osijek, Rijeku, vinkovački Dinamo i ekipe sličnog kalibra, obezbedi potpis i dobije igrača za budućnost. E da, trebalo je i ubijediti Ćiru Blaževića.

Pokušavali su saigrači iz mlađih reprezentativnih selekcija Robert Prosinečki i Zvonimir Boban. Pomoćni trener Josip Kuže bio je uporniji od njih. Pomoć je imao i u Zdenku Kobešćaku, treneru mlađih kategorija. Svi su vidjeli isto, samo je "trener svih trenera", onaj što je kasnije i Robija "spakovao" za Beograd, vidio drugim očima...

Bilo je potrebno vremena da ga ubijede, ali se Siniša Mihajlović na kraju preselio u Zagreb. Počeo je da trenira sa ekipom, čak je krenuo i na turnir na Sardiniji.

Odigrao je jedan prijateljski meč u seniorskoj konkurenciji i završio svoju misiju u Dinamu. Zašto je to bilo baš tako, postoji nekoliko verzija priče. 

"Već smo zakaparili Radmila Mihajlovića iz Željezničara za iduću sezonu. Siniša? Sine moj, dva Mihajlovića su previše za Dinamo“, govorio je Blažević hrvatskom sportskom novinaru Tomislavu Židaku. Možda i nije bilo baš tako - Ćiro je ispričao samo jednu verziju.

Jedna o njih je o novcu, navodno je Siniša tražio previše, čak 20.000 maraka. Druga kaže da je Ćiro tražio da se ošiša. Po trećoj, Miha je prihvatio poziv Milorada Kosanovića i odlazak u Novi Sad jer ga je uvrijedio stipendijski, a ne profesionalni ugovor u Zagrebu.

Na kraju, tu je i ona verzija sa Rijekom. Mirko Jozić, legendarni trener, navodno je rekao Siniši Mihajloviću "Ili u Rijeku, ili ne ideš na Mundijalito u Čile". Nije otišao ni na jedno, ali je Mirka Jozića i Kolo-Kolo pobijedio u Interkontinentalnom kupu, dok je Hrvat sjedio na klupi čileanskog velikana.

A zbog neodlaska u Dinamo nikad mu nije bilo previše žao. Zagrepčani su ga vidjeli kao zamjenu za Mlinarića, a on je više želio da igra. I napravio je karijeru drugim putem, preko Novog Sada, Beograda, Rima...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC