• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Majko, da li sam ja Srbin ili Hrvat?" Miha rođen u Vukovaru, uvijek pisao isto!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Legendarni fudbaler i trener Siniša Mihajlović rođen je u mješovitom braku i tema nacionalnosti se naravno potegla uoči i tokom rata.

 Siniša Mihajlović pitao majku da li je Srbin ili Hrvat Izvor: Instagram/ariannamihajlovic/printscreen

Siniša Mihajlović rođen je u Vukovaru u Hrvatskoj, ali je igrao za Srbiju i cijeli život je ponosno isticao da je Srbin, čak je zbog toga često bio kritikovan u komšijskim medijima. Proslavljeni fudbaler i trener, koji nas je nažalost napustio sredinom decembra poslije izgubljene bitke sa leukemijom, nikada nije krio da je iz "miješanog" braka i uprkos tome je mnogo propatio za vrijeme rata, pošto mu je čak i najbolji prijatelj Hrvat srušio kuću.

"Ne mogu da poreknem da sam pola-pola, jer je moja majka katolikinja. Ranije je bilo ono kad se prijavljuješ na registraciji, pa moraš da kažeš šta si po nacionalnoj pripadnosti, a uvijek sam pisao 'Jugosloven'. Kod mene u kući se uvijek tako pisalo. Nije bilo Srbin ili Hrvat, uvijek Jugosloven", rekao je Siniša Mihajlović jednom prilikom u intervjuu za B92 i dodao da je o ovim stvarima čak često razgovarao i sa majkom Viktorijom:"Sjećam se da sam majku pitao šta sam - Hrvat, Srbin? Ona mi je govorila da sam Jugosloven".

Upravo je majka bila i najveći autoritet u njegovom životu. Bila je stroga, znala je kako da "smiri" nestašnog Sinišu u djetinjstvu i neke roditeljske "fore" je pokupio i od nje i koristio za svoje petoro djece.

"Uh, moja keva... Imala je one šibe, kao bič da je imala. Kao i varjača, drvena, njom me tukla dok sam bio mali. Poslije sam bježao oko stola, nije mogla da me uhvati, pa je prođe. Ćale me nikad nije tukao, ali je bilo dovoljno da me pogleda i bilo je gotovo. Taj pogled je bio dovoljan. Ja kao roditelj ličim na oboje. U Italiji nema šiba, ni varjača (osmijeh). Strog sam. Kad imaš petoro djece, mnogo je važna disciplina, ne može svako da radi šta hoće. Moraju da budu dobri u školi, da i ponašanje bude dobro, kao i organizacija. Moraju da postoje pravila, da bi to moglo da funkcioniše. Od kad sam postao trener imam mnogo više vremena da provedem sa njima. Sina vodim da trenira fudbal, ćerku vodim na jahanje, drugu ćerku na tenis. Kad sam tu, vodim ih", ispričao je Siniša tom prilikom o svojoj djeci koja su sada odrasla.

Osvrnuo se još jednom na svoj dobro poznati temperament koji ga je pratio kroz čitavu karijeru kao senka, ali i porijeklo koje je mnogima bilo "trn u oku". Čak i u Italiji je znao da bude na udaru jer je Srbin, a da li je Mihajlovića ikada bilo sramota svoje nacionalnosti? 

"Bilo je me je samo jednom stid. Bilo je mnogo stvari koje su se desile dok sam bio u Italiji gdje sam mogao da se postidim, ali jednom jesam, kad je bila prekinuta utakmica u Đenovi. Tad sam se prvi put postidio što sam Srbin...", rekao je Mihajlović misleći na utakmicu koju je reprezentacija Srbije igrala protiv Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, za šta je FSS žestoko kažnjen.

Podsjetimo, Siniša Mihajlović je preminuo 16. decembra i sahranjen je tri dana kasnije na groblju u Rimu, gdje su ga ispratili navijači, prijatelji, porodica...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC