• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati fudbaler žrtva rivala - ovakav NESPORTSKI POTEZ dugo niste vidjeli! Leži na travi, protivnik ga gađao u glavu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Neobična scena stiže iz Saudijske Arabije, a u centru pažnje bila su dvojica fudbalera iz Evrope.

 Fudbaler napucao rivala u glavu da bi dobio korner Izvor: Twitter/nocontextfooty/printscreen

Zbog termina u kojem se igralo Svjetsko prvenstvo u Kataru i praznika koje obilježavaju vjernici koji prate gregorijanski kalendar, prethodnih dana nije bilo mnogo fudbala. Takve situacije uglavnom daju priliku ekipama i ligama koje nisu u prvom planu da skrenu pažnju na sebe. Španski fudbaler Fran Velez uspio je da pomjeri fokus ka Saudijskoj Arabiji gdje je napucao u glavu rivala kako bi dobio korner za svoj tim!

Na meču Al Fataha i Al Šababa Velez je pogodio loptom u glavu poznatog poljskog fudbalera Gregora Krihovjaka, dok je ovaj ležao na travi. Vezni fudbaler je ostao da leži u uglu nakon što je dobio udarac koljenom u glavu, a Španac je to iskoristio. U trenutku dok se Poljak valjao po travi, Španac je samo "nišanio" i na kraju pogodio u glavu. Njegov tim dobio je korner, ali je drama tek počela.

Španac je nakon ovog nesportskog poteza pokušao da se izvini?! Krihovjak se pridigao i ostao šokiran potezom svog rivala, pa se čini da nije u potpunosti prihvatio izvinjenje. Pogledajte kako je to izgledalo:

Na kraju, ekipa Al Fataha savladala je Al Šabab (4:1), što je malo iznenađenje u prvenstvu Saudijske Arabije. Al Fatah u ovom trenutku zauzima osmu poziciju na tabeli sa 15 bodova iz devet mečeva, dok je Al Šabab drugoplasirani tim prvenstva i nakon što odigra odloženi meč može da stigne na vrh tabele.

Inače, u ekipi Al Fatah najpoznatiji igrači su Brazilac Petros, Peruanac Kristijan Kueva i pomenuti Španac Fran Velez koji je ranije nastupao za Almeriju, Aris i Panatinaikos. Najveće zvijezde u timu Al Šababa su Ever Banega, Santi Mina i Gregor Krihovjak.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC