• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao sa Tadićem, PA KUPIO 400 KG KOKAINA? Holandski fudbaler u centru skandala, spominje se i UBISTVO!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kvinsi Promes je ponovo u centru skandala, ovoga puta navodno zbog kupovine kokaina.

 Kvinsi Promes kupio 400 kg kokaina Izvor: Profimedia

Holandski fudbaler Kvinsi Promes tema je dana u domovini pošto je povezan sa kupovinom 400 kilograma kokaina, za šta je navodno platio čak 250.000 evra. Poznati holandski list "AD" navodi da je Promes pomenutu količinu novca dao narko-dileru Pijetu Vortelu, a da je on drogu ukrao od surinamskog trgovca ljudima Zigfrida Vortela. Tu se komplikacije ne završavaju pošto se navodi da su u vezi sa krađom kokaina - izvršena i dva ubistva.

Istraga je utvrdila da su zbog krađe droge ubijeni Kalvin Mejnard (inače bivši fudbaler) u Amsterdanu i Gencsijel Feler na Kurasaou, obojica tokom 2019. godine, saznanja su obavještajnih službi Holandije (TCI).

Gdje je tu umiješan Kvinsi Promes? Navodno, poslije krađe 400 kilograma droge, platio je Vortelu 250.000 dolara da bi se "sklopilo primirje", međutim očigledno to nije bilo dovoljno pošto ih je policija uhvatila. Vortel je trenutno iza rešetaka i inače negira da je imao bilo kakav kontakt sa Promesom, iako su u telefonu pronađene poruke u kojima se spominje Holanđanin, dok takođe posjeduje i njegov broj telefona.

Za sada se Kvinsi Promes nije oglašavao oko čitavog slučaja, ali podsjetimo da ovo nije prvi put da je upleten u "krimi" priče. prvo je 2018. godine uhapšen zbog nasilja nad tadašnjom djevojkom, da bi nedugo pošto su "isplivale" informacije da je upleten u krijumčarenje droge - ubo svog rođaka nožem. Bivšeg igrača Ajaksa (igrao i sa Dušanom Tadićem), sada čeka i suđenje zbog pokušaja ubistva, a da bi izbjegao bilo kakvu kaznu - navodno je tražio i državljanstvo Rusije, zemlje u kojoj trenutno igra za Spartak.

Kvinsi Promes je ponikao u Tventeu, da bi od 2014. počeo da "žari i pali" Rusijom u dresu Spartaka. Uslijedio je poziv u Sevilju 2018. godine, da bi poslije jedne sezone otišao u Ajaks. Zadržao se kratko, sve do pokušaja ubistva, a od zime 2021. godine je opet u Moskvi.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC