• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Stanković za MONDO: Moj brat Materaci!

Više nisu ukleti. Sada su omraženi. Tri vezane titule mogle bi zauvek da izbrišu neke od podrugljivih nadimaka fudbalera Intera.

 Dejan Stanković za MONDO: Moj brat Materaci!  Izvor: MONDO

Oni koji ne vole Inter 18 godina su likovali nad sudbinom nekadašnjeg šampiona Evrope, a evo već tri godine gledaju kako se skudeto slavi na Pjaci D'Uomo.

"Prva je bila za zelenim stolom, druga je bila posle zasluženih kazni Juventusu, Milanu i ostalima, a ova je najdraža i najlepša. Zaslužili smo jer smo prošli kroz mnogo teških perioda", izjavio je Dejan Stanković za MONDO.


Nije samo Roma ove sezone zadavala probleme Interistima.

"Ne postoji ekipa u Italiji koja je ove sezone imala toliko pehova sa povredama igrača iz prve postave. Ipak, uvek smo zahvaljujući Manćinijevim kvalitetima i kvalitetima ekipe držali prvo mesto i odstojanje od rivala. Posebno mi je drago što smo titulu uzeli na vrućem terenu u meču koji je odmaćinu značio opstanak. Dokazali smo snagu. Čestitam posebno i Zlatan u Ibrahimoviću. Pokazao je da je pravi iako je dugo bio odsutan i sa treninga i sa utakmica", navodi Stanković.

Na "Meaci" se titula čekala 18 godina, a ono što sada brine bogatog Moratija je što je poslednji put Inter bio prvak Evrope bio šezdesetih godina prošlog veka.

Iz sezone u sezonu Stanković i drugovi ispadaju u četvrtfinalu takmičenja i nikako da dodju do glavnog cilja, a to je finale i eventualni trofej.

"Počeli smo da se vadimo sa titulama u Italiji", smeje se Dežan, kako ga Italijani zovu i dodaje:

"Šampionati su nam sada za pravdanje, a zbog Lige šampiona kukamo svake sezone. Teško je osvojiti to takmičenje. U grupi se gleda kvalitet i relativno lako dodje se do eliminacione faze. Ipak, tada do izražaja dolazi i sreća i trenutna inspiracija ekipe. Mi smo krizu u sezoni imali baš protiv Liverpula, a oni su sada opet pred vratima finala."

Pokušali su u Italiji da vas destabilizuju na razne načine. Bilo je čak i medijske hajke, optuživali su vas da ste replika Juventusa i klub pod direktnom zaštitom sudija.

"Probali su svašta, ali kvalitetan smo tim i uprava se dobro snašla. Zaštitili su nas maksimalno. Bilo je i priča o sudijama i zamalo da im uspe ta lažna priča. Na nekoliko mečeva su sudije pokušavale da dokažu da ne sviraju za Inter, pa su nas čak i oštetili na nekoliko mečeva."

"Nero-azurima", kaže Stanković, ne smeta ni kada Manćinija po novinama svakodnevno teraju. Murinjo se, navodno, već sve dogovorio sa Interom, a britanski novinari tvrde da će Manćini u Čelsi.

"Priča o Žozeu na klupi Intera je još od septembra, oktobra 2007. godine kad je otišao iz Čelsija. Malo, malo pa novinari u Italiji pišu da je sve gotovo i da dolazi u Inter. To jeste malo glupo jer Manćini ima treću titulu zaredom. Ipak, o svemu odlučuje predsednik Morati i treba čitati i slušati šta on izjavljuje. Koliko vidim najavio je sastanak sa Manćom na kome će njih dvojica sve da se dogovore."

Poručio je da će ostaviti Manćinija na klupi?

"Jeste, ali je u toku sezone rekao i da posle kiše uvek ide sunce, ali da asfalt ostaje mokar i klizav", ističe Stanković.

Pojasnite. Šta je hteo Morati da kaže?

"Italijanski novinar ga je, pre skoro dva meseca, pitao da li ga je uvredila i iznenadila Manćinijeva izjava da će otići iz Intera na kraju sezona zbog poraza od Liverpula i novog ispadanja iz Lige šampiona. Predsednik je tada rekao da je prihvatio Manćovu ispravku dan kasnije, ali da jeste bio iznenadjen i donekle šokiran jer on sa njim ima dugoročan plan i ciljeve koje želi da dostigne. Ipak, Morati jer rekao i da je asfalt ostao mokar."


Dakle, Murinjo je blizu?

"Videćemo. zaista ne znam kako 'prezidente' razmišlja."

Manćini je trener koji vam je obeležio karijeru. Kada ste otišli iz Lacija u Inter brzo je stigao za vama. Da li ćete sada vi za njim?

"Ne verujem. Ugovor sa Interom imam do 2011. godine. Sa Manćom sam maltene celu karijeru u Italiji. Bio sam dve godine sa Eriksonom i po pola godine sa Zofom i Zakeronijem i to je to. Sve ostalo Manćini. Možda je dosta i bilo. Neka sad svako ide na svoju stranu", kroz osmeh kaže Dejan Stanković i dodaje:

"Ne mislim na jun, osim kad je o odmoru reč. Titula, slavlje i pravac more."


Slavlje se već dogodilo?

"Da. Bili smo odmah posle meča sa Parmom i slavlja na Meaci u Ljbljani dva dana, kod Mileta Aćimovića. Došao je i Marko Pantelić pa sam se dva dana lepo odmorio."

Pre mora, moraće da se nadje vremena i za finale Kupa odnosno mečeve reprezentacije Srbije?

"Finale Kupa će biti poslastica sa Romom koju Inter sačekuje maksimalno rasterećen zbog osvojene titule. Želimo da se nadmećemo sa Rimljanima, a oni će imati moranje na svom stadionu i u duelu sa ekipom koja im je uzela titulu. Videćemo. Izuzetno respektujem Romu, ali imaćemo šta da im pokažemo. Što se reprezentacije tiče, radujem se novom vidjenju sa drugovima i dresu Srbije. Dobro je što imamo tri vezana meča tokom kojih ćemo moći da zaživimo kao prava celina i uspešan kolektiv", poručuje kapiten srpskog nacionalnog tima.

Na nekoliko stotina metara od stadiona "Djuzepe Meaca" u jednoj luksuznoj zgradi u kojoj jedan stan zauzima ceo sprat žive porodice Materaci, Stanković, Maikon, Cezar... Naš internacionalac ne krije da je sa iskusnim defanzivcem najbolji drug.

"Marko i ja smo nerazdvojni. Braća. Mnogo ga volim. Družim se i sa Brazilcima jer su super momci. Neiskvareni. Nemaju lažan osmeh. Sve je kod njih na pravom mestu. To je normalna pojava u Interu. Zaista vlada sjajna atmosfera na terenu, a i van njega", zaključuje Stanković.


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC