• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćurguz trlja ruke: Sloga Meridian bolja od ruske Ufe, odrađen sjajan posao u Antaliji

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaleri dobojske Sloge Meridian odigrali posljednju kontrolnu utakmicu na pripremama u Turskoj.

 Sloga Doboj pobijedila Ufu 1:0 u Antaliji Izvor: Promo/FK Sloga Meridian

Golom Marija Krstovskog u 4. minutu, fudbaleri Sloge Meridian iz Doboja pobijedili su ruskog drugoligaša Ufu u posljednjoj provjeri na pripremama u Antaliji.

Dobojlije su dominirale u ovom susretu, naročito u prvom poluvremenu, u kojem su bili mnogo bolji rival, tako da šef stručnog štaba Zoran Ćurguz može biti zadovoljan viđenim.

"Ekipa Ufe je čvrsta i kompaktna, kao i sve ruske ekipe. Viđena je borba tokom svih 90 minuta, a u prvom poluvremenu smo odigrali odlično. Bilo nas je u svim momentima igre, a posebno me raduje izgradnja napada zadnje linije i defanzivnog veznog reda, protok lopte, veoma dobro smo mijenjali strane i riješili poluvrijeme u svoju korist. Iako smo poprilično umorni, to prvo poluvrijeme pokazalo je neke naše potencijale. Ovdje smo 12 dana, imamo dva treninga dnevno i nije lako izdržati ovaj ritam. Moram čestitati momcima na načinu na koji oni podnose napore i koliko profesionalno sve odrađuju", rekao je Ćurguz u izjavi za portal "Sport i mladi".

Pružio je dobojski stručnjak šansu svim fudbalerima u drugom poluvremenu.

"U drugom poluvremenu dali smo šansu svim igračima i ritam je malo pao. Objektivno, mi nemamo 25 igrača koji mogu da igraju na ovom nivou. Igrači se još prilagođavaju na način rada, ali korektno odigrali defanzivno, sveli protivnika ne neke dvije šanse. I mi smo imali svoje prilike iz tranzicije, koje nismo uspjeli realizovati, ali sve u svemu možemo biti izuzetno zadovoljni današnjom pobjedom. Pobjeda je došla kao plod dobre igre iako rezultat nije primaran u pripremnom periodu. Ali, lijepo je pobjedom završiti pripreme, pogotovo što po dolasku u Doboj nećemo igrati 'generalku' pred nastavak sezone i kup utakmicu sa Slobodom", istakao je Ćurguz, zahvalivši se domaćinu na sjajnim uslovima.

Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Tursku je zadesila velika nesreća, u razornim zemljotresima život je izgubio veliki broj ljudi, mnogi su povrijeđeni, dok je zemlja pretrpjela veliku materijalnu štetu-

"Zahvaljujemo se našim domaćinima na izuzetno korektnom odnosu i na uslovima koje smo imali. S obzirom da ih je zadesila tragedija, i dalje nastoje da budu gostoljubivi. Suosjećamo sa njihovom tragedijom i nadamo se da se ovakve stvari u budućnosti neće dešavati, a i ako se dese, da će posljedice biti mnogo manje", poručio je trener Dobojlija.

Ekspedicija Sloge Meridian u petak se vraća u Doboj. Podsjetimo, dobojski "crveno-bijeli" u Turskoj su odigrali tri pripremna meča. Prije današnjeg duela sa Ufom, izgubili su od Arsenala iz Tule 0:2, dok su sa Sogdijanom remizirali 3:3.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC