• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska legenda nije došla na Ćirinu sahranu

Autor Haris Krhalić

Legendarni hrvatski fudbaler Davor Šuker nije se pojavio na sahrani Ćire Blaževića da su se i njegovi bivši saigrači zapitali zašto.

 Zašto Šuker nije bio na Ćirinoj sahrani Izvor: Profimedia/ELECTRONIC IMAGE/AFP PHOTO/DERRICK CEYRAC

Legendarni hrvatski fudbaler i trener Miroslav Ćiro Blažević sahranjen je u srijedu u Zagrebu u Aleji velikana Mirogoj. Na posljednji ispraćaj čuvenog stručnjaka, koji nas je napustio u 88. godini poslije duge i teške bolesti sa rakom, došli su brojni fudbaleri, treneri, fudbalski radnici, političari, pa i navijači, međutim hrvatski mediji primetili su da jedno veliko ime ipak nije bilo na sahrani.

U pitanju je Davor Šuker, najbolji strijelac fudbalske reprezentacije Hrvatske u istoriji, koji je 1998. godine bio i ključni igrač "vatrenih". Na čelu sa Blaževićem, osvojili su bronzanu medalju, a većina igrača iz te generacije prisustvovala je sahrani. Bili su tu Boban, Prosinečki, Jarni, Asanović, Šimić, Bilić i drugi, ali ne i Šuker.

Koji je razlog zbog kog bivši predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) nije došao da oda počast Blaževiću? Kako piše "Večernji list", to nisu znali ni njegovi bivši saigrači iz "bronzane generacije".

"Pitali su se već na komemoraciji između sebe zašto Davor Šuker nije došao na sahranu. Odgovor nisu pronašli. Niko od njih nije ni u komunikaciji sa Šukerom, niko ne zna ni gdje je, a niti šta radi. Tužno, ali istinito", navodi se u tekstu i dodaje da se proširila priča da je Šuker još ljut na Kustića i njegove prijatelje koji su ga smijenili sa mjesta predsjednika HNS, međutim odavno je udaljen od slavne generacije, pa se ne druže, niti čuju.

Dodaje se i da Šuker inače vrlo rijetko boravi u Hrvatskoj i pitanje je da li bi dolazio da mu u Zagrebu ne žive roditelji i rođaci. Često je u Minhenu, Madridu, Londonu, pa i u Las Vegasu, dok je i njegova karijera poslije napuštanja funkcije HNS vrlo misteriozna jer malo ko zna čime se bavi, pored mjesta u Izvršnom odboru UEFA.

"Tužna je priča oko Šukera, nema praktično prijatelja u Hrvatskoj", navodi se u tekstu "Večernjeg lista" i dodaje da je to legendarni napadač Real Madrida, Arsenala, Dinama i Sevilje sam izabrao.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC