• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan pobijedio Metalist, dobar Živković

Poslije remija sa Olimpijom u Ljubljani, srpski šampion pobijedio ukrajinski Metalist 1:0, strijelac Jovančić. Grobari prozivali Dišljenkovića.

 Partizan pobijedio Metalist, dobar Živković Izvor: MONDO

Srpski šampion je imao još jednu dobru i jaku provjeru na pripremama u Sloveniji. Doduše, drugi kontrolni meč odigran je u Austriji u mjestu Bad Valtsendorf. Crno-bijeli su trijumfovali - 1:0, golom Vladimira Jovančića u 69. minutu.

Da sada počinje prvenstvo ili kvalifikacije za Ligu šampiona, sigurno je da bi trener Aleksandar Stanojević izveo tim koji je počeo meč protiv Metalista.

A njega su činili: Stojković, Ranković, Savić, Ivanov, Volkov - Medo, Babović, Vukić, Ilić - Eduardo Pašeko i Ščepović.

Tim Partizana je u drugom poluvremenu izgledao drugačije, ali otom-potom.

Partizan je u prvom dijelu djelovao sigurno, sa uočljivom idejom u napadu, a za bolju završnicu, utisak je, crno-bijelima je nedostajala svježina. I prije podne na dan utakmice imali su trening.

Međutim, i dalje Partizan nije opasan po krilima, iako su oba beka promijenjenja u odnosu na prošlu sezonu. Takođe, najbolju priliku u prvom poluvremenu, Metalist je napravio poslije prekida, što je i do sada bila boljka srpskog šampiona (Stojković je odbranio udarac Edmara glavom).

Crno-bijeli su bili opasniji po gol ukrajinskog tima, a najkonkretniji je bio novajlija Eduardo Pašeko. Ipak, nedovoljno skoncetrisan da se na debiju upiše u strijelce. Prvo je opalio lijevicom sa 20 metara, a radost mu je "ostala" na stativi. Nedugo zatim proletio je pored Viljagre, odnio loptu, ali otišao malo iskosa po lijevoj strani i pogodio samo spoljni dio mreže.

Zaprijetio je i Zvonimir Vukić, pošto je Stefan Babović promiješao protivnikčku odbranu, ali je Dišljenković bio siguran na gol-liniji. Ilić je, potom, iskoristio grešku Pape Gaja, I lobovao bivšeg čuvara mreže crveno-bijelih, ali i gol.

U intimnoj atmosferi na malom stadionu u Bad Valtersdorfu sve se čulo sa terena i sa tribina. Kada je grupica od nekoliko desetina navijača Partizana prozvala golmana Metalista Dišljenkovića, kao bivšeg člana Crvene zvezde, on im je odgovorio srednjim prstom. Tada je uslijedila salva uvreda i prijetnji sa tribina, upućena bivšem reprezentativcu Srbije. Na tome se sve završilo.

U nastavku je bilo znatno više grešaka na obe strane, što je i normalno s obzirom na veliki broj izmjena. A bilo je i znatno više uzbuđenja.

U 69. minutu postignut je jedini gol. Nemanja Tomić je opalio iz slobodnjaka sa skoro 25 metara, rezervni golman Gorjanov je loše intervenisao i kratko odbio loptu, koju je u mrežu ubacio Vladimir Jovančić.

Najbolji akter u drugom poluvremenu bio je mladi čuvar mreže Partizana Živko Živković, jer je odbranio dva zicera - Tkačevu i Marku Deviću - a bio je siguran i poslije još dva šuta Srbina sa ukrajinskim državljanstvom.

"Trener Metalista je gotovo cijeli meč odigrao sa istom ekipom i vidio sam i dobre i loše strane kod nas. Ali, s obzirom na to u kojem smo periodu priprema, zadovoljan sam", rekao je trener Partizana Stanojević poslije utakmice.

Upitan da li je Metalist najteži protivnik Partizana na pripremema, Stanojević je odgovorio: "Jeste, ali će nam biti teže protiv Rozenborga, jer smo u punom treningu, a norveško prvenstvo je u punom jeku".

Stanojević je kratko prokomentarisao i učinke napadača:

"Eduardo me je zadovoljio, Jovančić je postigao gol, a moram da pohvalim i Šćepovića koji je igrao za ekipu".

Živko Živković je bio najistaknutiji u drugom dijelu.

"Istina da je ovo obila prijateljska utakmica na pripremama, ali najvažnije je da smo pobijedili i da smo dobro istrčali", rekao je rezervni golman Partizana.

Inače, Partizanov autobus, koji se vraća ka Pohorju, praćen je jednim automobilom u kojem su navijači crno-bijelih, i koji su na autoputu upalili baklju, što je razgalilo fudbalere.

Naredni meč na pripremama Partizan igra protiv Rozenborga 29. juna.

PARTIZAN: Stojković (od 46. Živković) - Ranković (od 60. Aksentijević), Savić (0d 60. Otašević), Ivanov (od 60. Stanković), Volkov (od 60. Davidov) – Medo (od 60. Saša Marković), Babović (od 46. Tomić), Vukić (od 46. Petrović), Ilić (od 46. Velingson), Eduardo (od 60. Dijara), Šćepović (od 46. Jovančić).

(Izvještač MONDA sa priprema Partizana - Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC