• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi iz Metalista: "Orlovi", čekamo vas!

"Vjerujem da će, kao i uvijek kada smo mi u pitanju, odlučivati jedna utakmica i to neko teško gostovanje", kaže iskusni Milan Obradović.

 Srbi iz Metalista: "Orlovi", čekamo vas! Izvor: MONDO

U legiji stranaca iz Harkova nalaze se i trojica srpskih internacionalaca. U stvari, samo je kapiten Metalista Milan Obradović "čist" Srbin, jer Vladimir Dišljenković i Marko Dević imaju i ukrajinske pasoše.

Sva trojica su neizostavne karike "vječitog" trećeg tima ukrajinskog prvenstva - Dišljenković pred golom, Obradović kao komandant odbrane, a Dević u završnici napada.

Iako bogati predsjednik Aleksandar Jaroslavski troši milione na pojačanja, čvrsto drži Srbe na okupu i produžava im ugovore.

U nedjelju su poraženi od Partizana u prijateljskoj utakmici (0:1). Obradović i Dević su se pohvalno izrazili o partiji srpskog šampiona.

"Zadovoljan sam igrom Partizana. Promijenio je dosta igrača, ali vidi se ruka trenera Stanojevića, koji je stvorio prepoznatljivu igru. To naročito cijenim", poručio je 33-godišnji defanzivac i dodao:

"Partizanu želim mnogo sreće u Ligi šampiona".

Obradović je poslije Obilića igrao u moskovskoj Lokomotivi, Borusiji iz Menhengladbaha, Radničkom Jugopetrol i Akratitosu, dok 2006. nije stigao u Harkov.

"Tu sam već pet godina, a u januaru sam produžio ugovor na još tri. Sve mi odgovara - i klima i ambicije kluba. Predsjednik mnogo ulaže i nikad nije zadovoljan rezultatima, uvijek želi više".

Metalist je stalni učesnik Lige Evrope, prošle sezone stigao je do šesnaestine finala, kada ga je eliminisao Bajer iz Leverkuzena.

"Prije šest godina je Metalist bio drugoligaš, a posljednjih pet sezona završio je kao treći u Ukrajini. Želimo da se plasiramo u Ligu šampiona, ali teško je pored Šahtjora i Dinama. Ipak, idemo korak po korak".

Predsjednik Aleksandar Jaroslavski je "čudotvorac".

"Čovjek ne žali pare, ali uvijek hoće više. Da vidite šta je napravio u Harkovu, kakav nam je novi stadion, sportski centar sa pet terena, aerodrom... U susret Evropskom prvenstvu ulaže se u kompletnu infrastrukturu u Harkovu, a mislim da je 90 odsto investicija njegovo. Baš voli fudbal".

Za razliku od Dišljenkovića i Devića, Obradoviću ne treba ukrajinski pasoš.

"Dišlja i Marko su Ukrajinci samo na papiru i ne zauzimaju mjesto stranaca u ekipi. Meni pasoš ne treba, jer sam igrao za našu reprezentaciju, pa nikako ne bih mogao za ukrajinsku. Kad bih ga imao, samo bi mi pravio problem, jer bih morao da vadim vizu za Srbiju", našalio se Obradović.

Uslijedilo je pitanje da li je izvodljivo da bude domaćin srpskoj reprezentaciji 2012. godine na EP, koje će Ukrajina i Poljska zajednički organizovati.

"Mislim da je izvodljivo, jer je to fudbal. Vjerujem da će, kao i uvijek kada smo mi u pitanju, odlučivati jedna utakmica i to neko teško gostovanje. Ja vjerujem, a trebalo bi da vjeruje cijela nacija. Nadam se da ću im biti domaćin i da će se u Ukrajini osjećati kao kod kuće", zaključio je Milan Obradović.
Marko Dević je poslije utakmice sa Partizanom napustio stadion sa poklonom - crno-bijelim dresom.

"Navijam za Partizan i volio bih da opet uđe u Ligu šampiona. I zbog njega i za dobrobit srpskog fudbala. Ima odličnu ekipu i siguran sam da će, kako pripreme budu odmicale, izgledati sve bolje", istakao je 27-godišnji napadač.

Poslije odiseja u beogradskim klubovima, u Ukrajinu je otišao 2005. godine, u Volin. Kaže da se nije pokajao što je izabrao taj put.

"U Ukrajini sam već sedam godina, u Metalistu šest, a nedavno sam produžio ugovor na još četiri. Dobio sam pasoš, igram za reprezentaciju i presrećan sam".

Za reprezentaciju Ukrajine odigrao je deset mečeva i trebalo bi da bude učesnik EURO 2012.

"Veliki je to korak za Ukrajinu. Pripreme su odavno počele, a mi reprezentativci ćemo dati sve od sebe da prođemo grupu. A onda, ko zna".

Zadovoljan je u Ukrajini, ali...

"Nije nemoguće da poslije EP napravim korak dalje i na klupskom planu. U Harkovu mi je lijepo i nisam pod pritiskom da moram da mijenjam sredinu. Ali, ako se ukaže šansa, zašto da ne".

Na opasku da bi i Partizan predstavljao "korak dalje" u karijeri, Marko Dević je rekao:

"Zašto da ne?! Beograđanin sam, navijam za Partizan, ali otom-potom".

Dević je peti strijelac u istoriji Metalista, sa 59 golova.

(izvještač MONDA sa Pohorja, Rade Jakšić, foto: metalist.ua)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC