• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Panceri" košarkom do bolje odbrane na EP

Najbolji nemački fudbaleri pokušavaju da poprave igru u odbrani uz pomoć nekadašnjeg košarkaškog asa Denisa Vuherera.

 "Panceri" košarkom do bolje odbrane na EP Izvor: MONDO

Zabrinut lošom igrom svojih izabranika u fazi odbrane, selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev pokušava to da ispravi podvrgavajući igrače košarkaškim treninzima!

Lev se plaši da će "panceri" dozvoliti protivnicima previše slobodnih udaraca u okolini kaznenog prostora i da će im se to osvetiti na utakmicama predstojećeg EURO 2008.

"Naravno da fudbal podrazuvema kontakt igru, ali on ipak nije borilačka veština. U Bundesligi ima previše faulova i to je razlog što mnogo golova pada posle prekida. Ti prekidi obično su posledica glupavih prekršaja, kada odbrambeni igrač nepotrebno ruši igrača kojeg čuva", rekao je Lev novinarima u sredu.

Treća reprezentacija sveta obavlja uvodni deo priprema za EP na Balearskim ostrvima, a igrači ovih dana rade isključivo na fizičkoj pripremi i igraju basket.

Specijalni instruktor im je nekadašnji košarkaški reprezentativac Denis Vuherer, osvajač srebrne medalje na Eurobasketu u Beogradu 2005. godine.

"Košarkaški trening može mnogo da nam pomogne, naročito u situacijama 'jedan na jedan'. Igra se brzo, sa puno kretanja, igrači mogu da shvate kako da striktno čuvaju protivnika, a da ga pri tom ne dodiruju. Vežbamo kako se ide na loptu, a ne na čoveka. Može mnogo da se nauči", prokomentarisao je Lev.

Selektor "pancera" naveo je da su Tim Borovski, Per Mertesaker i Pjotr Trohovski zasad pokazali najviše u igri pod obručima.

Žešći treninzi na Balearima, koji predviđaju i upotrebu fudbalske lopte, počeće tek u petak, pošto porodice reprezentativaca krenu nazad u Nemačku.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC