• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Laki Edu, zver Savić, trkač Vukić

Trener Partizana zadovoljan igrom ekipe u odbrani i transformacijom protiv Metalista, ali nezadovoljan posjedom lopte u napadu.

 PARTIZAN: Laki Edu, zver Savić, trkač Vukić Izvor: MONDO

Iz žestokog ritma treninga izašli su crno-bijeli na megdan "vječitom" trećeplasiranom timu Ukrajine i učesniku šesnaestine finala minule Lige Evrope, Metalistu. I pokazali su zavidan nivo forme, naročito u prvom poluvremenu kada je trener Aleksandar Stanojević na teren poslao "najboljih 11".

Na kraju, Partitan je pobijedio 1:0 golom Vladimira Jovančića u 69. minutu.

"Bilo je dobro, a bilo bi baš dobro da smo imali veći posjed lopte kada idemo u napad", ocijenio je Stanojević.

Mladi stručnjak "razložio" je mišljenje.

"Zadovoljan sam sa dosta segmenata, kao što su odbrana cijele ekipe i transformacija, ali nisam bio zadovoljan dijelom kada krećemo u igru, jer smo brzo gubili loptu. To je posljedica umora, velikog broja novih igrača, ali i kvaliteta protivnika".

Protivnik je jednu od najboljih šansi stvorio poslije prekida (Vladimir Stojković odbranio šut glavom Edmara). Stiče se utisak da je odbrana prekida ponovo problematična za crno-bijele.

"Ne vidim da nam je to problem. Volkov je jednom pogriješio i to je bilo to. Moramo imati na umu da smo u fazi kada najviše radimo na kondiciji, još nismo dovoljno radili na taktici... Prekide uopšte nismo uvježbavali. Pored toga, na utakmici sa Metalistom bilo je mnogo izmjena, igračima je teško da se odmah snađu".

Da bi Partizan igrao raznovrsnije u napadu neophodno je da bekovi češće u završnici. Stanojević je objasnio zašto nije bilo tako protiv Metalista.

"Ranković je tek došao i nije klasičan bek već kompilacija različitih uloga. Od njega ne očekujemo nešto spektakularno, ali je izuzetno pouzdan i kada budemo igrali važne utakmice moći ćemo da se oslonimo na njega na različitim pozicijama".

Nadovezao se pričom o lijevom beku, Vladimiru Volkovu.

"Ja mu nisam dozvolio da mnogo ide naprijed, jer želim da poboljša igru u odbrani, a napredak je već vidljiv. Ne brinite, pojavljivaće se Volkov naprijed, i to previše".



Posljednje pojačanje Eduardo je dva puta zaprijetio golmanu ukrajinskog tima, Vladimiru Dišljenkoviću. Jednom je pogodio stativu, a drugi put spoljnji dio mreže. Stanojevića može da raduje brzina i lakoća igre brazilskog napadača, gromovita "lijevica"...

"Pokazao je određeni kvalitet, brzo prihvata sve što mu se kaže i igra odbranu. Bio je opasan, pokazao da može da ugrozi gol, da pobjegne u prostor, ali i da oduzima loptu. Međutim, sada je 'težak'. Umoran je od puta, došao je iz pune sezone i odmah 'upao' na teške treninge. Onim što sam do sada vidio od njega - zadovoljan sam".

Šef Partizanove struke pohvalio je i drugog napadača iz prvog poluvremena, Marka Šćepovića, za element koji mu je ranije nedostajao.

"Bio je takmičar. Protiv rivala kakav je Metalist, ako se jedan igrač opusti, sve pada u vodu".

Stefan Savić je na izlaznim vratima, ali ga to ne koči da i na pripremama igra odlično.

"Savić je zvijer. Nevjerovatno je kakvu potrošnju kiseonika ima, kao Edgar Davids, nevjerovatno je i kako je skočan i koliko je inteligentan. Ne postoji šansa da mu se nešto dva puta kaže, sve prihvata iz prve".



Kada je podvukao crtu na meč sa ekipom iz Harkova, Stanojević je rekao:

"Zadovoljan sam što smo igrali 'egal' sa takvim protivnikom. Pobijedili smo, a mogli smo i da izgubimo. Imali je Metalist veći posjed lopte, ali smo mi bili opasniji, takav mi je utisak iz prvog poluvremena".

Priznao je da bi vjerovatno izveo isti sastav da je u nedelju počela sezona.

"Generalno, da. Mada, imam nedoumicu u špicu, a i u zavisnosti od protivnika možda bi igrao Petrović ili Marković ili"...

Saša Ilić je bio odličan u prvoj četvrtini utakmice, a Zvonimir Vukić je, po procjeni Stanojevića, pretrčao najviše i odradio veliki posao.

"Ilića, Vukića i Dijaru ću da odmorim u sljedećoj utakmici protiv Rozenborga. Dijari se jasno vidi umor, ali nije htio da pauzira".

Trener Partizana poručuje da formu tempira za start sezone, nema namjeru da kalkuliše.

"Svaka čast drugim trenerima, ali ja ne znam tako planiram. Namjera mi je da top formu dostignemo za mečeve sa Škendijom. Očekujem da će ekipa da izgleda kako želim na utakmici protiv Artmedije, mada ne mora da bude tako", zaključio je Aleksandar Stanojević.

POSJETA PRAVOSLAVNOM HRAMU



Slobodno prijepodne u ponedeljak crno-bijeli su iskoristili da posjete pravoslavni hram u Mariboru.

Stručni štab i četvoricu igrača, Sašu Ilića, Vladimira Stojkovića, Aleksandra Davidova i Nenada Filipovića, poveo je Viktor Trenevski, nekadašnji fudbaler Partizana, koji živi u Sloveniji. Inače, otac šestoro djece važi za velikog vjernika i dobrotvora.

U improvizovanom molitvenom hramu dočekao ih je jerej Savo, koji je istakao da su crno-bijeli prva sportska ekipa koja tu bila.

Pravoslavci u Mariboru nisu imali crkvu od Drugog svjetskog rata kada je srušena. Iznajmljivali su različite prostore, a tek po dolasku Franca Kanglera za gradonačelnika Maribora omogućeno im je da kupe zgradu u kojoj je sada improvizovani hram, kao i zemljište prekoputa na kome će se graditi hram Ćirila i Metodija.

Biće to jedina crkva za čiju izgradnju je podignut kredit.

Crno-bijeli su zapalili svijeće i dali novčane priloge.

(izvještač MONDA sa Pohorja, Rade Jakšić, foto Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC