• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Rusi "leše" miroljubive Engleze

Navijači Mančestera i Čelzija se ponašaju pristojno, a Moskovljani na sve načine pokušavaju da se ovajde.

 LŠ: Rusi "leše" miroljubive Engleze  Izvor: MONDO

Za divno čudo, opšta ocena izveštača iz Moskve je da se engleski navijači, iako su popili galone alkohola, ponašaju pristojno uoči početka finala Lige šampiona, između Mančester junajteda i Čelzija.

U rusku prestonicu je, preko tri međunarodna aerodroma, stiglo oko 50 hiljada Engleza. Jedini incident vredan pomena je napad lokalnih, moskovskih huligana na navijače "crvenih đavola", u noći između utorka i srede, u kome su povređena dvojica Engleza, javili su ruski mediji, ali je šef policije to odlučno demantovao.

Pristalice finalista su čak viđeni zajedno u barovima na Crvenom trgu, naravno, kako piju, ali nisu pravili nikakve probleme.

Čak šest hiljada policajaca načiniće tri prstena obezbeđenja oko stadiona "Lužnjiki", dok će stotine specijalaca u kamionima čekati priliku za intervenciju. Još devet hiljada pripadnika snaga bezbednosti će patrolirati gradom.

Veliki problem za britanske goste u Moskvi je nepoznavanje ruskog jezika. Obzirom da ne znaju ćirilično pismo mnogi su se gubili po gradu tražeći put do stadion "Lužnjiki".

Čak i engleski mediji preneli su zanimljiv događaj iz metro stanice "Rizskaja", gde je navijač Mančestera obrijane glave, došašvi na red za blagajnu, uzviknuo "Bilet", što na ruskom znači "karta", zbunivši sve prisutne.

Drugi navijač, koji se predstavio kao 23-godišnji vlasnik paba iz Lestera, se zapitao:

"Zašto sva slova izgledaju tako smešno? I kako očekuju da se ovde snađemo?"

Moskovljani nalaze načine da se "ovajde" o izdašne posetioce. Tako je jedan taksista pokušao trojici Engleza da naplati kratku vožnju čak 40 dolara iako ta usluga košta duplo manje.

Najveći profit svakako će ostvariti tapkaroši. Iz Moskve stižu informacije da na Crvenom trgu ulaznice "na crno" dostižu cenu i do dve hiljade evra!

Moskvu trese groznica...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC