• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IO FSS: O izborima, BASK-u...

Prijedlog Zvezde za vanrednom sjednicom Skupštine FSS, "rokada" BASK-a i Novog Pazara...neke od tema pred IO FSS.

 IO FSS: O izborima, BASK-u... Izvor: MONDO

Srpsku fudbalsku vladu u četvrtak očekuje burna sjednica. Ne samo zbog prijedloga Crvene zvezde o sazivanju vanredne skupštine Fudbalskog saveza Srbije, a potom i vanrednih izbora u fudbalskoj organizaciji, već i zbog (ne)riješenih pitanja o tome koji će klubovi igrati sljedeće sezone u Superligi, Prvoj ligi...

Prema nezvaničnim informacijama beogradskih medija, Zvezdin prijedlog neće proći na, ali su crveno-bijeli najavili da će nastaviti svoju borbu protiv Tomislava Karadžića tako što će probati da prikupi dovoljnu podršku klubova za sazivanjem vanredne sjednice.

Karadžić je u više navrata izjavio da se ne protivi izborima, štaviše, da je spreman da izađe na crtu bilo kome. Takođe, u FSS je prije ove inicijative Zvezde zauzet stav da bi izbore trebalo održati prije Evropskog prvenstva (koji će biti održani naredne godine).

"Ako Zvezda hoće izbore, dobiće ih, ali pod uslovom da se poštuje procedura za raspisivanje istih. Ja sam spreman za izbore, pa i Zvezdinom kandidatu, ako ga ima", poručio je Karadžić.

Na Izvršnom odboru FSS, Zvezdi je potrebna podrška 10 od 19 članova da bi njena inicijativa prošla.

Podjednako sa temom izbora u FSS, izuzetno je zanimljiva i tema: kako će BASK ustupiti mjesto Novom Pazaru u Superligi?

Mnogo pitanja se automatski povlači ako je klub sa Careve ćuprije odlučio da proda Novom Pazaru svoje mjesto u Superligi. Prije svega, da li je tako nešto uopšte moguće, kako će se popuniti Prva liga Srbije, u kojem rangu će BASK nastaviti takmičenje u srpskom fudbalu...

Gazda BASK-a Bojan Radovanović konačno je potvrdio ono o čemu se priča od kraja takmičenja u Prvoj ligi. Odlučio je da ustupi mjesto u Superligi Novom Pazaru. Ali, kaže, i on ide u Novi Pazar, a sa sobom vodi i članove uprave, šest, sedam igrača...

"Odlučio sam da prihvatim ponudu vodećih ljudi FK Novi Pazar. Biću babo Novopazaraca! Ne prodajem ni superligaško mjesto, nego ću sa mojom upravom, igračima i stručnim štabom da trasiram put u Ligu Evrope", rekao je Radovanović listu "Sport".

Doduše, nešto umjereniju izjavu Radovanović je dao "Sportskom žurnalu": "Postoji moja namjera i želja da idem u Evropu, sa Novim Pazarom. Ali, za dogovor je potrebno dvoje".

Ako srpska fudbalska vlada odobri ovu "rokadu" BASK-a i Novog Pazara, u Superligi će se naredne sezone takmičiti kragujevački Radnički, koji je bio drugoplasiran, kao i Novi Pazar, koji je bio trećeplasiran.

Nadalje, BASK bi morao da bude prebačen u treću ligu (Srpska liga - Beograd), a s obzirom na to da bi jedno mjesto ostalo upražnjeno u Prvoj ligi, Srem iz Jakova bi mogao da postane njen član, jer je bio drugoplasiran u Srpskoj ligi - Beograd.

Međutim, i Kolubara iz Lazarevca se nada da bi mogla da ostane u PLS, s obzirom na to da se žalila povodom "slučaja Bogunović" i oduzimanja tri boda. Srem iz Jakova, međutim, mnogo je bliži Prvoj ligi od Kolubare, jer Kolubara nije potisnuta u niži rang, već je ispala kao četvrta otpozadi u PLS. Prilikom popunjavanja lige, nalažu propisi, prednost dobija klub iz neposredno nižeg ranga.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC