• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić: Premije tek za pravi rezultat

Predsjednik Zvezde kaže da su dovedena "pismena i kvalitetna pojačanja". Neće biti premija dok se ne napravi rezultat. Moguć dolazak još nekog igrača.

 Lukić: Premije tek za pravi rezultat Izvor: MONDO

Crvena zvezda je protekle četiri godine gledala kako se u komšiluku slavi. Četiri uzastopne titule prvaka Srbije prigrlio je Partizan, a na okupljanju za pripreme pred novu sezonu, predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić poručio je ekipi: "Zaboravite na drugo mjesto, zaboravite na premije za drugo mjesto. Za Zvezdu postoji samo prvo!".

Prvi dio priprema za novu sezonu, Zvezda je danas završila na Zlatiboru. Biće nekoliko dana u Beogradu, a onda slijedi selidba u Austriju.

Lukić igračima pokušava da usadi pobjedničku psihologiju i filozofiju.

"To što sam rekao ne važi samo za ovu sezonu, već uvijek. U Zvezdi igrači moraju da budu skoncetrisani na osvajanje prvog mjesta i ne mislim da je to nešto novo. Ja sam tako vaspitan i želim da dio svog iskustva prenesem novim generacijama. Moraju da imaju glad za pobjedama", kaže Lukić.

On je najavio da će uprava Zvezde unijeti neke novine u pravilnik o nagrađivanju igrača.

"Na sljedećoj sjednici Upravni odbor će razmatrati prijedlog da igrači do 3. kola (kvalifikacija za Ligu Evrope) nemaju premije, ali da imaju još kvalitetnije nagrade za pobjedu u 4. kolu i ulazak u Ligu Evrope. To se odnosi i na prvenstvo", rekao je Lukić.

Vladan Lukić smatra da je napravljen "sjajan tim sa dosta kvalitetnih igrača".

"Crvena zvezda je prije dvije godine krenula u formiranje novog tima. Sada imamo dosta kvalitetnih igrača", kaže on.

U međuvremenu, uprava Crvene zvezde angažovala je nekolicinu novih igrača - Miloš Dimitrijević (Rad, Kjevo Verona), Vinisijus Pašeko (Flamengo, Brazil) i Bruno Mezenga (Flamengo, Brazil). Otišli su: Pavle Ninkov (Tuluz), Ognjen Koroman (Krila Sovjetov), Saša Stamenković (Nefči, Azerbejdžan), Dejan Milovanović (kraj pozajmice, vratio se u Lans).

"Rano je da pričamo o nekoj završnoj slici, ali evidentno je da smo doveli pismene i kvalitetne igrače i nadam se da će se oni brzo uklopiti zbog važnosti starta prvenstva. Nema bojazni da li smo doveli prave igrače. Definitivno jesmo!", kaže Lukić.

"Nismo lutali ni u prošlom prelaznom roku, nismo ni sada. U prošlom prelaznom roku došli su igrači koji su brzo postali nosioci igre, sada očekujemo nešto slično, da možda neko od njih ima ulogu lidera", kaže Lukić.

Prelazni rok za Zvezdu je, manje-više, gotov, ali do 31. avgusta mogu da se dogode neke promjene. Neki fudbaleri koji su sada tu mogu da odu, a moguć je povratak Nenada Kovačevića-Piksija ili dolazak još jednog igrača Flamenga.

Prema saznanjima MONDA, Rafael Fereira Fransisko zvani Toro, koji je zimus imao ponudu Zvezde, sada bi mogao da dođe u beogradski klub. On igra na poziciji zadnjeg veznog.

"Postoji mogućnost da neko ode, da se stvori neka praznina, ali mi imamo alternative i onda bismo, u tom slučaju, reagovali", rekao je Lukić.

(MONDO - foto: FK Zvezda)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC