• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šćepović za MONDO: Moram da "namjestim" glavu

U Partizanu mnogo očekuju od mladog napadača, a on tvrdi da je svjestan svog potencijala, ali i nedostataka koje mora da ispravi.

 Šćepović za MONDO: Moram da "namjestim" glavu Izvor: MONDO

Za Marka Šćepovića je sljedeća sezona "biti ili ne biti". Mladom, 20-godišnjem napadaču je prošle sezone trener Aleksandar Stanojević povremeno pružao šansu, da stekne iskustvo, a sada se od Šćepovića očekuje da bude udarna igla.

Stanojević je talentovanog golgetera uvrstio u prvi tim u prijateljskom meču sa Metalistom, u špicu ga upario sa Brazilcem Eduardom, nagoveštavajući da bi tako izgledala navala srpskog šampiona da je tog dana počela sezona.

Šćepović tvrdi da je svjestan kakva je prilika i odgovornost pred njim.

Potiče iz fudbalske porodice, kao i on, i otac i brat su bili zaduženi ili su i sada za davanje golova.

Tata Slađan ostao je upamćen po pogotku u Glazgovu protiv Seltika 1989. godine (4:5), koji je Partizanu omogućio plasman u narednu rundu Kupa pobjednika kupova. Godinu stariji brat Stefan je mladi reprezentativac i član Briža, a proljetos je nastupao za Kortrajk kao pozajmljen igrač.

Najmlađi fudbaler u porodici Šćepović nije želio da komentariše ko je najtalentovaniji u kući.

"Glupo je da ja pričam o tome, neka prosude stručnjaci", počeo je Marko priču za MONDO.

U najbližima ima i najstrože kritičare.

"Poslije svake utakmice tata mi ukazuje na mane, na vrline ne mora, jer njih i sam prepoznajem. Tata i brat su mi najžešći kritičari, jer Stefan gleda moje utakmice kad god uspije da ih nađe na internetu. Primjera radi, otac me tjera da ostajem poslije treninga i dodatno vježbam, da popravim udarac glavom, ukazuje na individualne greške"...

Kada je Stefan prošle godine krenuo u pečalbu, Marko nije krio da mu je razdvajanje od brata teško "palo".

"Baš smo bili vezani, ali fudbal je takav, putevi su nam se razdvojili. Jednog dana ću i ja u inostranstvo", rekao je Partizanov napadač i dodao:

"Stefan će vjerovatno da napusti Briž, jer ga trener koči, ne daje mu šansu. Ima ponuda i otići će".

I dok se stariji brat bori za mjesto pod stranim suncem, mlađi traži svoje u Partizanu. Crno-bijeli od njega očekuju mnogo.

"Svjestan sam toga i na meni je da na treninzima i prijateljskim utakmicama dokažem da sam prvi špic Partizana i da ću već sutra moći da budem nosilac igre. Iza sebe imam sezonu u prvom timu, bilo je i dobrih i loših momenata, a u narednoj moram da se dokažem u potpunosti".

Kaže da zna šta treba da popravi.

"Moram da 'namjestim' glavu".

Upitan u kom smislu, da li da nauči da udara glavom ili da promijeni način razmišljanja, Šćepović je odgovorio:

"U svakom smislu".

Stanojević mu najviše zamjera na neispunjavanju defanzivnih zadataka.

"Već na ovim pripremama sam poboljšao igru u odbrani i sve sam bolji u tom segmentu. U novoj sezoni moram da budem bar 50 odsto bolji nego u prethodnoj u svim elementima".

Zanimljivo je da, iako je visok napadač, na treninzima često izvodi kornere. To ukazuje na zavidan nivo tehnike, ali i probleme u igri glavom.

"Znam da ne igram dobro glavom iako imam dobar skok. Ne znam da li mi je loš tajming ili nešto drugo, ali unaprijediću i taj dio igre".

Ima nemiran duh. Stanojević ga je prošle jeseni kaznio odstranjivanjem iz prvog tima (kao i Nemanju Tomića) zbog nezalaganja, a selektor Aleksandar Janković ga je, uz još nekolicinu, poslao kući sa priprema "orlića" zbog igranja igrica do kasno u noć.

"Smirio sam se. Neću da tražim opravdanja za prethodne grehe. Loše sam ušao u utakmicu sa Čukaričkim i zaslužio sam kaznu od trenera, baš kao što sam je zaslužio i od selektora mlade reprezentacije".

Nema golgetera koji se ne raduje golu... Ili ipak ima. Dok su saigrači slavili njegov pogodak u Ljubljani protiv Olimpije, Šćepović nije pokazao znake radosti.

"Srećan sam kada dam gol, ali nisam tip koji će trčati s jednog na drugi kraj terena. Nekada mi dođe da se radujem, a nekada ne".

U prošloj sezoni bio je najproduktivniji igrač Partizana.

"Za 1100 minuta na terenu dao sam deset golova".

U sljedećoj će teško ponoviti takav prosjek, jer bi trebalo da ima znatno veću minutažu.

"Cilj mi je da dam 15 u prvenstvu i ukupno 20 u svim takmičenjima", zaključio je Marko Šćepović.

(izvještač MONDA sa Pohorja, Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC