• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK TRANSFER! Zakarić u niželigašu iz Hrvatske! "Supruga mi je Zadranka, jedna ćerka tamo ide u školu, a druga u vrtić"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Bivši fudbaler Borca objasnio zašto je odlučio da pređe u Zadar, klub iz četvrtog ranga hrvatskog fudbala.

 Goran Zakarić prešao u Zadar Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Fudbalska bomba u regionu!

Goran Zakarić, bivši kapiten Borca i nekadašnji član zagrebačkog Dinama, beogradskog Partizana koji je nastupao za brojne klubove u regionu i igrao u Saudijskoj Arabiji karijeću će nastaviti u niželigašu iz Hrvatske.

Zakarić je potpisao za Zadar i igraće u zvanično Trećoj ligi Hrvatske, što je de fakto četvrti rang takmičenja u ovoj zemlji.


Bivši reprezentativac BIH u razgovoru za „Slobodnu Dalmaciju“ potvrdio je da će igrati za Zadar i objasnio zašto se odlučio na ovakav potez.

"Supruga mi je Zadranka, starija kćerka ide u školu u Zadru, dok je mlađa u vrtiću. To je sigurno jedan od razloga zbog kojih sam pristupio Zadru", rekao je Zakarić koji je nakon raskida ugovora sa banjalučkim Borcem ove zime bio slobodan igrač.

"Nisam bio zadovoljan onim što mi se nudilo kao mogućnost, pa sam našao zajednički jezik s ljudima iz Zadra. Tu sam od ranije, jer sam s dečkima trenirao zadnjih mjesec dana. To su stvarno vrhunski momci, a svima u Klubu sam neizmjerno zahvalan. Nadam se da ću biti od pomoći, kako sebi tako i momčadi, a naročito mlađim igračima. Razgovarajući s ljudima iz klupske uprave i trenerima shvatio sam da je Zadar dugoročan projekt. Na meni je da odgovorim na te zahtjeve te da se uklopim u momčad. Svima nam je cilj unaprjeđenje igre koja će u konačnici donijeti rezultat“, dodao je krilni napadač.

On dobro poznaje trenera Dragana Blatnjaka, kao i pomoćnog trenera Vedrana Ješu.

"Igrali smo u Širokom Brijegu prije desetak godina i otad smo dobri prijatelji i kumovi“.

Zakarić je igrao HNL u dresu zagrebačke Lokomotive, ali nikada nije igrao na zadarskom stadionu Stanovi, gdje je često bio kao posmatrač, tokom posjeta porodici u ovom gradu.Sada će konačno zaigrati na Stanovima, a vjeruje da će on i saigrači imati mnogo uspjeha.

"Uvijek sam pratio događanja zbog prijatelja koje imam u Klubu. Prije nego što sam otišao u Partizan, dok sam čekao na rješavanje statusa, trenirao sam nekih mjesec dana s Ivanom Čurjurićem. Poznajem dosta Zadrana, pa se u Zadru pomalo osjećam kao domaći čovjek. Ekipa je dobra, imamo zaista dobar omjer iskusnih i mlađih igrača. Kapetan Jure Jerbić ima preko 100 utakmica u HNL-u, tu su još Igor Banović i Ivan Čurjurić s iskustvom iz HNL-a, kao i veći broj mladih igrača čija kvaliteta polako izlazi na vidjelo. Zadar je zanimljiva ekipa, pa vjerujem da ćemo imati šta za pokazati", istakao je Zakarić za „Slobodnu Dalmaciju“.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC