• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćurković: Zvezdino medijsko nasilje

"Tri puta ponovljena laž postaje istina. Strašno je kakvo medijsko nasilje sprovode", kaže Ivan Ćurković.

 Ćurković: Zvezdino medijsko nasilje Izvor: MONDO

Medijski rat između Fudbalskog saveza Srbije i Crvene zvezde nastavljen je i ove nedjelje. Nova epizoda srpske fudbalske sapunice počela je u ponedjeljak kada je Tomislav Karadžić pozvao Vladana Lukića i njegove saradnike da u četvrtak prisustvuju sjednici Izvršnog odbora FSS i diskutuju o inicijativi crveno-bijelih da se raspišu novi izbori.

Zvezda je odbila poziv smatrajući da je stigao kasno.

Članovi Izvršnog odbora FSS su razočarani zbog ovakve odluke prvog čovjeka trofejnog kluba, pitajući se pritom na koji način, ako ne kroz institucije, Zvezda želi da ostvari ono za šta se bori.

Članovi IO FSS redom ističu da nije vrijeme za vanredne izbore u FSS. Potpredsjednik FSS Ivan Ćurković smatra da crveno-bijeli sprovode medijsku torturu i da lažima pokušavaju da stignu do promjena.

"Inicijativa Crvene zvezde? Znate li kako oni nastupaju", zapitao se prvo Ivan Ćurković, a zatim osuo paljbu po čelnicima iz Ljutice Bogdana.

"Tri puta ponovljena laž postaje istina. Strašno je kakvo medijsko nasilje sprovode. Toliko zamjena teza, strašnih zloupotreba, neargumentovanih napada. Neću da kažem gluposti, ali zbilja ih ima toliko da je prosto nevjerovatno da ih plasiraju ljudi koji vode jedan klub", rekao je za "Sport" potpredsjednik FSS.

On je istakao da Zvezda svjesno obmanjuje javnost.

"Okomili su se na Karadžića, okrivljuju ga za sve i svašta, svjesno obmanjujući javost. Znate šta je obaveza svakog predsjednika? Prije svega briga o međunarodnom ugledu Saveza. A znamo šta UEFA i FIFA misle o našem Savezu. Znaju li oni koji prozivaju na kojem mjestu FIFA rang-liste se nalazi Srbija? Znaju, ali neće da kažu. Govore o ligi, stadionima, posjeti... Kao da smo zemlja blagostanja. Svjesno ponovo obmanjuju javnost", dodaje Ćurković i zaključuje:

"Slušamo i čitamo razna saopštenja onih koji u fudbalu nisu ništa uradili. Oni su neozbiljni i silom ništa neće postići. Zakon sile u fudbalu ne prolazi".

PREDSJEDNIK JAGODINE: Ja sam zvezdaš, ali...

Predsjednik Jagodine Goran Milanović zamera Tomislavu Karadžiću što je sazvao Izvršni odbor zbog inicijative jednog kluba - Crvene zvezde.

"Čekam sastanak da mu to kažem. Ne znam šta bi to trebalo da znači? Da li sada svaki klub ako ima prijedlog za neke promjene i reforme, kako ih nazivaju u Zvezdi, može da sazove sastanak IO. Zbog čega bi neki klub bio privilegovan", pita se prvi čovjek "ćurana".

"Da ne bude nesporazuma, ja sam veliki Zvezdaš, svi to znaju. Međutim, ovo nije pravi put kojim se ide. Može sutra Borac iz Čačka ili Jagodina da traže smjene, promjene, reforme... Hajde onda da sastančimo svaki dan. To nije način", stava je Milanović.

On ne razumije zbog čega Zvezda nije prihvatila poziv da prisustvuje sastanku Izvršnog odbora.

"Milsim da je stvar sportske kulture da dođeš ako te neko pozove, da djeluješ u okviru institucija, da poštuješ insistuciju Fudbalskog saveza Srbije. Na kraju, ili početku, ti si podnio prijedlog ili inicijativu, red je da obrazložiš. Toliko galame, buke, svega i svačega, onda pružiš ruku...".

Milanović kaže da je za izbore u FSS, ali tek kada prođu kvalifikacije za Euro 2012. On smatra da Zvezda nema jaku podršku ostalih klubova po pitanju vanrednih izvora i promjena u FSS.

"Zvezda ima legitimno pravo da traži izbore, ali šta to treba da znači. I nas boli glava od milion problema. Treba li da padnemo u nesvijest zbog Crvene zvezde i njenih problema? Ne", kaže za "Sport" predsjednik Jagodine Goran Milanović.

Predsjednik FSS Vojvodina Ratko Borovnica kaže da je jasno da Crvena zvezda ne želi dijalog od prvog dana, jer su za isti potrebni argumenti, a oni ih nemaju.

Protiv prijedloga Zvezde su i predsjednik Regiona zapadne Srbije Duško Sekulić i prvi čovek Regiona istočne Srbije Dragan Đorđević.

Sjednica IO FSS održaće se u četvrtak u "kući fudbala" u Staroj Pazovi, po svemu sudeći bez predstavnika Crvene zvezde. Dakle, diskusje "licem u lice" ni ovaj put neće biti, tako da možemo očekivati nastavak medijskog prepucavnja na relaciji FSS - Crvena zvezda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC