• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilaš Boaš - tek došao, a već misli o otkazu

Portugalac svjestan da su pred njega postavljeni visoki ciljevi i da ukoliko ne napravi dobre rezultate može brzo "odletjeti" sa klupe Čelsija.

 Vilaš Boaš - tek došao, a već misli o otkazu Izvor: MONDO

Novi trener Čelsija Andre Vilaš Boaš tek što je preuzeo ekipu, a već smatra da će dobiti otkaz ako odmah ne dovede engleski klub do uspjeha.

"Od ovakvog kluba se očekuje da odmah bude uspješan. Bio bih iznenađen da zadržim posao ako ne budem pobjeđivao", rekao je Vilaš Boaš novinarima na zvaničnom predstavljanju u Londonu.

"Klupska očekivanja su maksimalna, ali nema sumnje da mora da postoji kompromis sa brojem trofeja... Sve što mi je vlasnik rekao, znao sam i ranije - pokušaćemo da pobijedimo u svim takmičenjima", rekao je 33-godišnji portugalski stručnjak.

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič želi da njegov tim pobjeđuje stalno i osvaja trofeje, a najviše želi onaj u Ligi šampiona. Ruski bogataš je beskompromisan u toj želji, tako da su "plavci" promijenili sedam trenera u posljednjih osam godina.

Vilaš Boaš je napustio Porto poslije prve sezone provedene tamo, u kojoj je doveo klub do tri trofeja, među kojima su prvenstvo Portugala i Liga Evropa. Klub je na ime obeštećenja dobio 15 miliona evra.

"Rastanak je bio težak. To se jako osjetilo u Portugalu. Bio sam 100 odsto predan Portou i to će uvijek biti moj klub. Uvijek sam se dobro osjećao u njemu, ali svako osjeća potrebu za novim izazovom", rekao je Vilaš Boaš.

On je otkrio i da je Porto iznio takođe jako unosnu ponudu kako bi ostao, ali da se ipak odlučio za Čelsi.

Vilaša Boaša često porede sa zemljakom Žozeom Murinjom, za koga je radio kao skaut u Čelsiju od 2004. do 2007. godine, a onda i u Interu.

Na svojoj prvoj konferenciji za novinare u Čelsiju, Morinjo je sebe proglasio za "posebnog". Dolazak Vilaša Boaša nije bio tako grandiozan.

"Što se tiče nadimka, sačekaću da mi ga vi mediji date. Nadam se da ću biti uspješan i da će nadimak na kraju biti dobar. Ovo nije predstava jednog čovjeka, ovde treba stvoriti empatiju i podići ambicije svih oko mene. Možda bi trebalo da budem 'grupni'", rekao je Portugalac.

On je rekao da će njegov stil biti "pobjednički sa određenom količinom napadačkog žara".

Saopšteno je i da će njegov pomoćnik u Čelsiju biti bivši italijanski reprezentativac i nekadašnji fudbaler "plavaca" Roberto Di Mateo.

Di Mateo je igrao za Čelsi u periodu od 1996. do 2002. godine, a zbog povrede karijeru je morao da završi u 31. godini.

(Beta, Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC