• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promašen jedanaesterac u 95. minutu: Leotaru malo DVA PENALA I DVA IGRAČA VIŠE - samo bod protiv Igmana! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bez pobjednika u duelu ekipa iz samog dna premijerligaške tabele, Trebinjcima nisu pomogla ni dva igrača više.

 Leotar i Igman odigrali 1:1 u Premijer ligi BiH Izvor: Promo/FK Leotar Trebinje

Leotar i Igman grčevito se bore za opstanak u m:tel Premijer ligi BiH, a današnji duel 21. kola na "Policama" bio je od velike važnosti za oba tima.

Nakon mnoštva uzbuđenja, prije svega u drugom poluvremenu, Trebinjci i Konjićani morali su da se zadovolje po jednim osvojenim bodom - 1:1 (0:0), iako su domaći u finišu imali čak dvojicu igrača više, ali igračku nadmoć nisu uspjeli da iskoriste da dođu do trijumfa.

Poslije veoma lošeg prvog poluvremena, gdje za 45 minuta praktično nije viđeno ništa zanimljivo, Amir Velić je u 57. minutu skrivio jedanaesterac, zaradio drugu javnu opomenu, a sa 11 metara precizan je bio Haris Handžić.

Ipak, slavlje domaćih nije potrajalo dugo, jer je već u 62. minutu gosti su se vratili.

Darko Bodul šutirao je iz slobodnog udarca, lopta je nezgodno odskočila i prevarila golmana Leotara Dušana Puletića, koji je samo uspio da je odbije na nogu Mirsada Ramića, a najbolji golgeter Konjičana nije propustio ovaj zicer da donese Igmanu izjednačenje.

Ovim golom ubojiti strijelac ponovo se izdvojio na listi najboljih strijelaca bh. elite. Ramiću je ovo bio 12. ovosezonski pogodak, te sada ima jedan više od Nemanje Bilbije, koji će u nedjelju protiv Posušja imati priliku da poboljša golgeterski skor.

Ipak, u igri se nije previše osjetio igrački deficit u timu gostiju. Trebinjci su jalovo napadali, kružili oko kaznenog prostora rivala, a u 72. minutu i Armin Bešagić zaradio je drugu javnu opomenu zbog namjernog šutiranja lopte, pa su gosti ostali sa devetoricom na terenu u posljednjih dvadesetak minuta meča.

U 95. minutu dosuđen je novi penal za Leotar, ponovo nad Danilom Šipovcem. Ovaj put Aldin Ćeman je izrastao u junaka susreta, pročitao je gdje će Handćić šutirati, zatim je pokušao i Stojković, ali golman Igmana nije dopustio rivalu da postigne drugi gol.

Ni to nije bilo dovoljno Trebinjcima da dođu do novog gola i slavlja, pa je na kraju svakom pripao po bod i nastaviće i Leotar i Igman da strepe u nastavku prvenstva.

LEOTAR: Puletić, Milović (81. Georgiev), Uzelac, Prusina (46. Tahrić), Čubrilo (74. Karić), Đajić, Cmiljanović, Čavić (46. Milaković), Šipovac, Aćimović (68. Stojković), Handžić. Trener: Marko Maksimović.

IGMAN: Ćeman, Duraković, Velić, Mahmić, Dupovac, Hebibović, Drljević, Hrelja (64. Bešagić), Kašić (55. Alešević), Bodul (76. Bojo), Ramić (76. Ahmetović). Trener: Husref Musemić.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 21. KOLO:

Leotar - Igman 1:1 (0:0)
/Handžić 59 pen - Ramić 62/

Željezničar - Sloboda (16.00)
Velež - Borac (18.30)

Nedjelja:

Tuzla siti - Sloga Meridian (13.00)
Zrinjski - Posušje
Široki Brijeg - Sarajevo (16.00)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bob Rock

Pa ni Bilbija im nije bio dovoljan...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC