• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komentar duela u Trebinju - Maksimović: Stvara se bespotreban pritisak, Musemić: Ne bih nikom poželio da gleda ovaj meč!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Leotar i Igman u derbiju začelja 21. kola m:tel Premijer lige BiH odigrali meč bez pobjednika.

 leo.jpg Izvor: Promo/FK Leotar Trebinje

Nije bilo pobjednika u duelu Leotara i Igmana na trebinjskim "Policama", ali uzbuđenja svakako jeste.

Podijelili su bodove Trebinjci i Konjičani u derbiju začelja 21. kola m:tel Premijer lige BiH, a više za pobjedom mogu da žale domaći fudbaleri, koji su u 95. minutu imali jedanaesterac i priliku da osvoje tri velika boda, ali je golman gostiju Aldin Ćeman odbranio udarac Harisa Handžića sa "kreča".

Mnogo toga izdešavalo se prije sudijske nadoknade. Handić je, takođe sa 11 metara, donio prednost Leotaru, koji je u tim trenucima zbog isključenja Amira Velića imao igrača više. Ali to nije smetalo gostima da preko najboljeg strijelca lige Mirsada Ramića samo tri minuta kasnije dođu do izjednačenja.

Imao je Leotar kasnije i dvojicu fudbalera više (drugi žuti, odnosno crveni karton zaradio je i Armin Bešagić), ali igrački suficit nije uspio da kruniše pobjedonosnim golom.

Trener Igmana Husref Musemić na kraju je u izjavi za TV Arena Sport naglasio da je njegov tim zaslužio ovaj veliki bod, koji će im mnogo značiti u borbi za opstanak.

"Čestitam svojim igračima na svemu što su izdržali, pogotovo kad smo ostali bez jednog, a onda i bez drugog igrača. Bila je velika borba i mislim da smo zasluženo osvojili bod, što nam puno znači za nastavak sezone. Onaj ko je gledao utakmicu na TV-u, ne bih mu nikada poželio da je gleda", rekao je Musemić, koji će bez sumnje imati mnogo primjedbi na suđenje s obzirom da su protiv njegovog tima dosuđena dva jedanaesterca, a dva igrača su mu isključena.

Izvor: Promo/FK Leotar Trebinje

Šef stručnog štaba Leotara Marko Maksimović nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo, s obzirom da je njegova ekipa propustila brojne prilike da dođe do trijumfa i tako se udalji od opasne zone.

"U prvom poluvremenu kreirali smo i promašili mnogo šansi. Već se polako nabija neki pritisak, po meni bespotrebno oko svega što se tiče fudbala u Bosni i Hercegovini. Na kraju smo igrali neriješeno protiv Igmana, koji je to i zaslužio. Mi smo imali svoje šanse koje nismo iskoristili. Sada treba da se igrači odmore. Okrećemo se narednim utakmicama", poručio je Maksimović.

Igman je ovim bodom premijerligaški "fenjer" prepustio Slobodi, te sada na svom kontu ima 21 bod, koliko ima i Tuzla siti. Leotar je dva koraka ispred.

Pogledajte golove sa "Polica".

1:0 Handžić

1:1 Ramić

Promašen penal Handžića u 95. minutu

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC