• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nula" Partizana i Rozenborga

Srpski i norveški šampion po vrućini igrali bez golova u prijateljskom meču. Partizan bolji u drugom poluvremenu.

 "Nula" Partizana i Rozenborga Izvor: MONDO

Očekivao je trener Partizana Aleksandar Stanojević da će utakmica protiv Rozenborga biti najteža na pripremama. I bio je u pravu, i više nego što je mislio.

Računao je mladi stručnjak na umor svojih igrača protiv ekipe koja je u jeku prvenstva, ali nije mogao da očekuje da će se meč na stadionu Fazanerija u Murskoj Soboti igrati najtoplijeg dana u nedjelji. Na početku utakmice skala na termometru pokazivala je 30 stepeni Celzijusa.

Kakvi uslovi, takva i igra.

Utakmica je imala spor ritam, bilo je dosta grešaka, a kada se sve sabere, Partizan je bio bolji, zahvaljujući povremenim ubrzanjima u drugom poluvremenu.

Ipak, utakmica je završena bez golova: Partizan - Rozenborg 0:0.

"Bilo je mnogo teško vrijeme, a i imali smo jake treninge ovih dana, pa i danas na dan utakmice", rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

"Korektno smo odigrali dio drugog poluvremena, kada smo preuzeli inicijativu i bili opasni po gol protivnika. Teško je u ovom periodu priprema igrati protiv ekipe, koja je u takmičarskom ritmu", dodao je Stanojević.

Trener Partizana, zbog svih teškoća u srijedu, ne želi da govori o konačnom izgledu igre svog tima.

"Daleko smo od onoga što želimo, ali smo u drugom poluvremenu nešto od toga nagovijestili", zaključio je Stanojević.

Igrači Partizana koji protiv Rozenborga nisu imali značajnu minutažu ili je nisu imali uopšte, dobiće šansu u četvrtak u duelu sa lokalnim slovenačkim trećeligašem.

Stanojević je izveo tim sa dvojicom zadnjih veznih, Mohamedom Kamarom i Sašom Markovićem. Kao što je i najavio, Lamina Dijaru je odmarao, pa Senegalac nije bio ni na klupi, na kojoj su sjedili Saša Ilić, Zvonimir Vukić, Radosav Petrović... Mladi trener je, počev od starta drugog poluvremena, izmijenio cio tim, a od rezervista jedino Petrovića nije uvodio u igru (iako se zagrijavao).

Za razliku od utakmice sa Metalistom, društvo Eduardu u napadu u prvih 45 minuta pravio je Vladimir Jovančić, a ne Marko Šćepović, koji je u nastavku u paru sa Lazarom Markovićem bio znatno opasniji.

S obzirom na to da Saša Ilić nije bio u prvom timu, kapitensku traku je nosio Stefan Babović.

Šut Jovančića preko gola sa 18 metara u 26. minutu poslije kontranapada je prvi zanimljiv detalj na utakmici, a tri minuta kasnije Trond Olsen je naterao Vladimira Stojkovića na prvu intervenciju, takođe udarcem sa distance.

Golman Partizana imao je posla i u 35. minutu poslije šuta Mortena Moldskreda. Lopta je usput zakačila nekog i promijenila pravac, pa je Stojković jedva uspio da je spriječi da se otkotrlja iza gol-linije.

Ispostavilo se da je to bilo sve od norveškog prvaka.

Novi napadački tandem Partizana je u uvodim minutima drugog poluvremena napravio probleme zadnjoj liniji Rozenborga. Marko Šćepović je dva puta bio u situacijama koje su "mirisale" na opasnost, kojih ipak nije bilo, a onda je u 51. minutu Lazar Marković lako rešio "jedan na jedan" sa protivničikim defanzivcem i tukao - u stativu.

A onda su ekipe opet stale na kočnicu...

Crno-bijeli su uglavnom držali loptu u svom posjedu, a na sljedeću zanimljivu situaciju čekalo se 20-ak minuta. Ilić je proigrao Šćepovića, koji je opet tukao pored gola. I ponovo 20 minuta bez šanse dok ponovo Šćepović i posljednjih trenucima meča nije izašao sam pred golmana Barlija, ali nije dobro prihvatio loptu i ona mu je pobjegla.

I to je bilo sve u srijedu popodne u Murskoj Soboti.



Rozenborg je želio duel sa Partizanom od početka godine. Klubovi nisu mogli da usaglase termin zimus, pa su se sastali tek sada. Koliko je Norvežanima značilo da igraju sa crno-bijelima pokazuju i podaci da su odložili prvenstveni meč i potrošili 70 hiljada evra da bi došli u Sloveniju.

Rozenborg će u kvalifikacijama za Ligu šampiona startovati kad i Partizan, u drugom kolu, a protivnik će mu biti Breidablik sa Islanda. Mogućnost da se norveški i srpski prvak sastanu je minimalna. To je moguće samo ako se u drugom i trećem kolu dogodi veliki broj iznenađenja.

Utakmicu su sa tribina gledali Branko Ružić i Gordan Petrić.

Potpredsjednik Partizana stigao je u hotel "Arena" u srijedu da posjeti ekipu i isprati duel sa Norvežanima, dok je bivši igrač i generalni sekretar iznenadio crno-bijele dolaskom u Mursku Sobotu. Iskoristio je priliku, jer se u blizini nalazi na ljetovanju, da svrati i odgleda meč u društvu sina Filipa.

Partizan - Rozenborg 0:0

STADION Fazanerija u Murskoj Soboti. SUDIJA: Andrej Tratnjeh (Slovenija). GLEDALACA: 300.

PARTIZAN: Stojković (od 46. R. Ilić) - Ranković (od 67. Aksentijević), Savić (od 67. Frimpong), Ivanov (od 67. Stanković), Volkov (od 67. Davidov) - S. Marković (od 62. Vukić), Kamara (od 69. Brašanac) - Babović (od 62. Babić), Tomić (od 46. S. Ilić) - Eduardo (od 46. Marković), Jovančić (od 46. Šćepović).

ROZENBORG: Erlund (od 58. Barli) - Lustig, Larsen (od 46. Lago), Vangberg, Dorsin - Vinsnes, Henriksen, Svenson (od 46. Asen, od 69. Riksvold) - Moluskred (od 58. Micje), Bakegva (od 87. Selnes), Skjeldbred (od 24. Olsen).

(izvještač MONDA sa Pohorja, Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC