• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOJVODINA: Šta je sa našim kaznama!?

Vojvodina zatražila od FSS da saopšti da li su kazne izrečene članovima tog kluba poslije finala Kupa Srbije i dalje na snazi ili su ukinute.

 VOJVODINA: Šta je sa našim kaznama!? Izvor: MONDO

Fudbalski klub Vojvodina zatražio je u srijedu od nadležnih organa Fudbalskog saveza Srbije da saopšti da li su kazne, izrečene poslije finala Kupa Srbije (odigranog 11. maja) protiv Partizana, na snazi, odnosno da li su konačne ili su uvažene žalbe na njih.

U saopštenju dostavljenom MONDU poslije sjednice Upravnog odbora, Vojvodina je upitala disciplinske organe FSS da joj odgovore da li su kazne izrečene predsjedniku kluba Ratku Butoroviću, tadašnjem treneru Zoranu Milinkoviću, pojedinim igračima, kao i odluka o oduzimanju tri boda u narednoj sezoni, konačne ili će biti preinačene "u pravdu".

"Očito je da ste zaboravili da 14. jula Vojvodina igra prvu utakmicu u Evropi a od vaših (FSS) odluka nam mnogo toga zavisi.Nejasno nam je, i tražićemo konkretne odgovore, kako je moguće da sudije koje su suspendovane od sudijske Komisije zbog teške povrede pravila igre i direktnog uticaja na rezultat, sude u Beogradu utakmicu omladinske lige Rad - Borac Čačak, a suspendovani. Kako je to moguće, pitamo Fudbalski Savez Srbije", navodi se u saopštenju Vojvodine.

"Zašto su zaštićeni svi odgovorni i zašto se takvom zaštitom ohrabruju neka lica da nastave sa ponašanjem koje je u suprotnosti sa idejom i ciljevima fudbalske igre. Pitamo se i zašto je fudbalska organizacija gluva na naše molbe da utvrdi ko stoji iza bruke koja se dogodila u režiji djelilaca pravde i njihovih 'nalogodavaca', a ko su ti isti?", pita Vojvodina.

Meč finala Kupa Srbije između Partizana i Vojvodine prekinut je u 82. minutu pri vođstvu crno-bijelih 2:1, kada su fudbaleri Vojvodine napustili teren nezadovoljni suđenjem Slobodana Veselinovića.

Uslijedile su kazne za pojedine aktere - Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije suspendovala je na šest mjeseci Ratka Butorovića, Zorana Milinkovića, Nikolu Lazetića i igrača Partizana Marka Jovanovića zbog pjevanja uvredljive pjesme tokom slavlja sa Grobarima.

Oba kluba kažnjena su novčano sa po 600.000 dinara (6.000 evra), dok je napadač Partizana Prins Tejgo kažnjen sa 140.000 dinara (1.400 evra) zbog nepristojne gestikulacije prema navijačima Vojvodine prilikom proslave gola.

Novčanom kaznom od po 50.000 dinara (500 evra) kažnjeni su svi igrači Vojvodine, osim Lazetića i golmana Željka Brkića, pomoćni trener Marko Perović, kao i svi igrači Partizana, osim Jovanovića, Tejga i Mohameda Kamare.

Sudija Veselinović je suspendovan na četiri meča.

Generalni sekretar Zajednice superligaša Miodrag Janković izjavio je potom da je finale kasnilo "u interesu fudbala", a predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić je najavio da će disciplinski organi biti rigorozni.

A šta se desilo sa odgovornima što je finale kupa kasnilo? Ništa.

Odlukom disciplinskih organa FSS obustavljen postupak protiv odgovornih za kasniji početak finalne utakmice.

Pod istragom su bili delegat meča Miodrag Janković i sudijska četvorka (Veselinović, Igor Radojičić, Saša Živković i Dejan Santrač).

Na osnovu uvida u cjelokupnu dokumentaciju, a posebno pisanih izjava prijavljenih lica i komesara za bezbjednost Vojvodine Milana Čabrinovića, Disciplinska komisija je ocijenila da u postupcima i radnjama delegata i sudija nema elemenata disciplinskog prekršaja, pa je odlučila da obustavi postupak, navodi se u obrazloženju odluke.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC