• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (kval): Rad nema pravo da izgubi

Poslije dvije decenije, Rad je ponovo u Evropi. Prva prepreka je amaterski tim iz San Marina, prolaz dalje ne smije da se dovede u pitanje.

 LE (kval): Rad nema pravo da izgubi Izvor: MONDO

Trener fudbalera Rada Slavko Petrović izjavio je u srijedu da će njegovi igrači učiniti sve da već u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv ekipe Tre Pene iz San Marina ostvare pobjedu koja bi im garantovala prolaz u naredno kolo.

"Ne bježimo od uloge favorita, ali iz iskustva znam da nema loših protivnika i zato ćemo na terenu to morati da opravdamo. Nadam se da ćemo u tome uspjeti i već u prvom meču ostvariti rezultat koji bi nam garantovao miran revanš", rekao je Petrović, prenosi Tanjug.

Rad će u nešto izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu dočekati evropsku kampanju. Iz kluba su otišli golman Milan Borjan (turski Sivaspor) i Vladimir Jovančić (Partizan). Miloš Dimitrijević je još zimus otišao u Kjevo, a sada je u Crvenoj zvezdi.

Povrijeđen je Predrag Luka, a Branislav Jovanović radi odvojeno od ekipe.

Očekuje se da Rad igra u ovom sastavu: Danilović - Pantić, Leković, Pajović, Mitrović - Milivojević, Stanojević, Pršo - Mrkela, Andrić i Kojić.

Na pitanje da prokomenatriše mogućnost da to automatski znači i plasman u treće kolo, s obzirom na informacije koje stižu iz Grčke o mogućnosti da Olimpijakos Volos odustane od takmičenja, trener Rada bio je konkretan.

"Ne bih imao ništa protiv da tako bude. Međutim, ukoliko Grci i budu igrali mislim da imamo šanse da ih eliminišimo".

On je podsjetio da se ekipa nalazi u fazi priprema za narednu sezonu i dodao da je veoma zadovoljan kako su igrači radili tokom prethodnih 15 dana.

"Napravili smo dobru podlogu za ono što nas očekuje i sada nam preostaje nadogradnja. Znam da ima i umora, ali to nikad ne može da bude opravdanje".

Trener amaterskog tima iz San Marina Stefano Ćerći izjavio je da je "svjestan razlike u kvalitetu, ali da očekuje lijepu predstavu".

"Svjesni smo da postoji razlika, prije svega na fizičkom planu i potrudićemo se da se predstavimo u što ljepšem svjetlu. Znamo da će Rad igrati napadački, ali mi smo iskusniji za godinu dana i nadam se da ćemo proći bolje nego prošle godine kada smo od Zrinjskog iz Mostara u dva meča primili 13 golova", rekao je Ćerći.

Rad će protiv Tre Penea odigrati treću utakmicu na evro sceni u istoriji kluba, a prvu poslije 22 godine.

Utakmica Rad - Tre Pene igra su u četvrtak na stadionu Obilića od 17.30 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC