• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Već smo takmičari

Trenera Partizana raduju ponašanje ekipe u defanzivi i "takmičarska igra". Dijara na odmoru, Šćepović u dobrom pravcu.

 Stanojević: Već smo takmičari Izvor: MONDO

Crno-bijeli su najviše brinuli koliko će im vremena biti potrebno da uigraju kompletno novu zadnju liniju. To im je i dalje najveći problem...

Ali, timska igra u defanzivi je već na zavidnom nivou, što pokazuje statistika - na posljednje dvije prijateljske utakmice nisu primili gol. Savladali su Metalist 1:0, a sa Rozenborgom igrali bez golova.

"Lakše je uigrati odbranu cijele ekipe nego igru u napadu. I taj dio posla smo dobro odradili. Mada, mogli smo da primimo gol od Metalista", podsjetio je trener Aleksandar Stanojević i dodao:

"Protiv Rozenborga smo bili zaista dobri u tom segmentu, ali očekujem da variramo pogotovo što nam je zadnja linija potpuno nova. Naročito me raduje prva linija odbrane (napadači) i vezni red".

Još nešto raduje Stanojevića:

"Ekipa igra takmičarski, na rezultat".

Eduardo je na treninzima i na meču sa Metalistom pokazao da je opasan napadač. Protiv Rozenborga se "nije vidio", ali Stanojević je to očekivao.

"Treba imati na umu da je zimus prošao teške pripreme, a onda odigrao 24 utakmice, da bi sada promijenio vremensku zonu i sa deset stepeni Celzijusa došao na 30. I dočekao ga je jak ritam treninga kod nas. Sve to utiče da zamor bude veliki. Na nama je da ga osvježimo i spremimo za sezonu. Dobro je što je igrao proljetos, jer lakše je osvježiti igrača nego ga vraćati u formu".

Partizan je u drugom poluvremenu protiv Rozenborga preuzeo kontrolu na terenu i bio opasniji.

"Zato što su se napadači bolje kretali, a ušli su i Saša Ilić i Zvonimir Vukić. Lakše je bilo igrati u drugom poluvremenu, jer Rozenborg nije mnogo mijenjao igrače i u prvih 45 minuta je bio čvršći i organizovaniji. Naš vezni red i napad su u prvom dijelu bili statični. U nastavku su bili pokretljiviji, svježiji, a uostalom i Šćepović i Marković su drugi profili igrača u odnosu na Eduarda i Jovančića".

Marko Šćepović na pripremama pokuzaju napredak u odnosu na prošlu sezonu, naročito u segmentu na kome mu je Stanojević najviše zamjerao - igri u odbrani.

"Rano je za zaključke, jer važna je konstantnost. Zadovoljan sam njegovom igrom, ali uzalud je ako igrač dobro odigra dvije-tri utakmice, a onda dvije-tri igra loše. Šćepović za sada ide u dobrom pravcu".

Lamin Dijara je odmarao.

"Moraće da radi po posebnom režimu. Poslije duge pauze ušao je u jak ritam treninga i osjetio sam da je umoran. Moraćemo da ga osvježimo".

Trebalo je da odmaraju i Saša Ilić i Zvonimir Vukić

"Vukić je igrao pola sata, a to je za mene odmor. Trebalo je i Saša Ilić da provede isto toliko na terenu, ali je Nemanji Tomiću, zbog pojačanog intenziteta rada, teško palo prvo poluvrijeme, pa sam ga u pauzi zamijenio Ilićem", pojasnio je Aleksandar Stanojević.

Trenerov imenjak Miljković, koji je zbog povrede zadnje lože napustio ekipu i Sloveniju, od četvrtka počinje da se vraća u ritam. Lagano će trčati u Beogradu, a saigračima će se priključiti sljedeće nedjelje, kada se vrate kući.

(izvještač MONDA sa Pohorja, Rade Jakšić, foto Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC