• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šćepović za MONDO: Sinovi sami odlučuju

Nekadašnji centarfor Partizana Slađan Šćepović ne bi imao ništa protiv eventualnog transfera starijeg sina Stefana iz Briža u Crvenu zvezdu.

 Šćepović za MONDO: Sinovi sami odlučuju Izvor: MONDO

Dolazak Stefana Šćepovića na Marakanu nije gotova stvar, ali su se navijačke strasti uzburkale kao da je mladi reprezentativac Srbije već pozirao u crveno-bijelom dresu i najavio juriš na "duplu krunu".

Scenario je jedan od najluđih mogućih - dva brata u "vječitom derbiju", ali na suprotnim stranama! Stefan protiv Marka!

Tako nešto posljednji put je zabilježeno krajem 80-ih, kada je Milko Đurovski prešao iz Zvezde u Partizan i više puta igrao protiv brata Boška.

Slučaj Šćepovića bio bi specifičan zbog toga što je Stefan otišao iz Partizana kao klinac i u međuvremenu promijenio mnogo klubova, ali i zato što je otac Slađan bio dugogodišnji prvotimac crno-bijelih, osvajač nekoliko trofeja i strijelac legendarnog pogotka protiv Seltika u Glazgovu 1989.

Slađana Šćepovića u četvrtak smo zatekli u rodnom Priboju.

Posljednjih dana nije se čuo sa starijim sinom, pa ne zna koliko je zaista izgledno da će preći u Zvezdu. Ipak, očev stav po tom pitanju unaprijed je poznat.

"Stefan i Marko sami odlučuju o svojim potezima, ja sam ih savjetovao dok su bili mali", počeo je Šćepović senior priču za MONDO.

"Ko me poznaje, zna da im se već dugo ne miješam u karijere. Ako bi prelazak u Zvezdu bio u interesu njegovog fudbalskog napretka, onda zašto da ne? Za mene je to samo fudbalska priča".

Ostrašćeni navijači Partizana sigurno bi voljeli da njihov nekadašnji ljubimac kaže nešto u stilu: "Ako pređe u Zvezdu, neka mi se ne javlja". Međutim, Slađan je daleko od takvog razmišljanja.

"Nikada nikog nisam mrzio. I kada sam igrao, poštovao sam svakog protivnika".

S obzirom na to da Stefan nije igrao za prvi tim Partizana, pa čak ni za omladince, nema mjesta senzacionalizmu, smatra otac.

"Stefan je imao svoj put nevezano za Partizan. Bio je u OFK Beogradu, pa u inostranstvu, slično Čavinom sinu", povukao je paralelu sa transferom Miloša Dimitrijevića iz Rada, čiji je pokojni otac Zoran legenda crno-bijelih.

"Kada bi Marko sada prešao u Zvezdu iz Partizana, sigurno bi bilo drugačije".

Slađan Šćepović u svoje vrijeme je igrao sa Milkom Đurovskim i Goranom Milojevićem, koji su u Humsku 1 stigli direktno sa Marakane.

"Svako od njih je imao svoje razloge za to. Mi smo ih najnormalnije prihvatili, jer je dobar igrač uvijek dobrodošao. Ako neko može da ti pomogne da osvajaš titule, normalno da ćeš ga prihvatiti, jer su trofeji na kraju karijere glavno mjerilo šta si uradio".

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC