• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČUDO - POZNATI FUDBALER POBIJEDIO RAK, PA SJEO NA KLUPU U PREMIJER LIGI: Poslije dvije godine borbe udara na velikana

Autor Haris Krhalić

Dejvid Bruks je na klupi, a sada čekamo da uđe na teren i da ga svi pozdravimo. Jer njegova borba je zaista herojska!

 Dejvid Bruks pobijedio rak i našao se u sastavu Bornmuta Izvor: Profimedia

Najbolja vijest iz Premijer lige koju ćete čuti ovih dana je ta što je prvi put poslije 525 dana  u sastavu Bornmuta! Ovaj 25-godišnji ofanzivni vezista iz Velsa je 13. oktobra 2021. godine dobio dijaznozu Hodžkinove bolesti, što je jedna rijetka vrsta leukemije. Tada je bolest otkrivena tako što mu je bilo loše pred meč koiji je trebalo da odigra za Vels. 

Povukao se, poslao poruku da će se boriti sa bolešću i uspio je da pobijedi opaku bolest. On je 3. maja 2022. godine poslao poruku da je zdrav i da može da krene sa treninzima!

"Prošlo je nekoliko mjeseci otkako sam se posljednji put javio i srećom sada sam završio svoje liječenje. Želio bih da se zahvalim nevjerovatnom medicinskom osoblju koje mi je pomagalo", počeo je Bruks. Prošle nedjelje sam se našao sa mojim ljekarom i dobio sam završne testove. Oduševljeno mogu da kažem da je tretman uspio i da sam sada potpuno zdrav. Nevjerovatno je ovo napisati i zahvalan sam svima na lijepim željama i podršci tokom ovog teškog perioda", rekao je on tada.

Ovako je objavio da je bolestan

"Ovo je veoma teška poruka koju pišem. Dijagnostikovan mi je Hodžkinov limfom drugog stepena. Počinjem sa terapijama sljedeće nedjelje. Za mene i moju porodicu je sve ovo veliki šok, ali su prognoze pozitivne. Uveren sam da ću se oporaviti u potpunosti i da ću se vratiti na teren. Želim da se zahvalim doktorima, sestrama, konsultantima i svima koji su me tretirali sa puno profesionalizma, toplote i razumevanja u ovom periodu", napisao je Bruks.

Sada je na meču Bornmuta sa Liverpulom koji se igra od 13:30 on će se naći na klupi "trešnjica" i pokušaće da pomogne svojoj ekipi da uzme vrlo bitne bodove u borbi za opstanak protiv favorizovanog rivala. 

Bruks je deset godina bio u omladinskoj školi Mančester sitija, potom je prešao u Šefild junajted koji ga je poslao na pozajmicu u Halifaks gdje je 2015. godine upisao seniorski debi. Nakon samo jedne sezone u Šefildu otišao je u Bornmut u kome je od 2018. godine. Dobre igre u ovom klubu donijele su mu ne samo 21 nastup za selekciju Velsa već i interesovanje velikana. Prije nego što se razbolio bio je na radaru Mančester junajteda, a sada će probati da se vremenom vrati u staru formu.

Ipak za sada je svima najbitnije da se poslije nevjerovatne i herojske borbe prvo vratio treninzima, a sada i utakmicama. Sigurno ga čeka veliki aplauz na njegovom stadionu, a onda i ogromna borba sa "trešnjicama" za opstanak u Premijer ligi ove sezone. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC