• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (kval): Rad napunio amatere iz San Marina

Rad deklasirao ekipu Tre Pene iz San Marina 6:0 i na revanš može da ide opušten, kao na izlet. Mada se ova rečenica neće dopasti treneru Rada.

 LE (kval): Rad napunio amatere iz San Marina Izvor: MONDO

Ako je neko uopšte imao dilemu da li će Rad obezbijediti plasman u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, od danas je više nema.

Rad je ubjedljivo pobijedio ekipu Tre Pene iz San Marina 6:0 (4:0) na stadionu Obilića pred oko 1.500 gledalava.

Meč je počeo velikim pljuskom sa neba, a nastavljen je kišom golova na terenu.

Već poslije 11 minuta bilo je 3:0, potom do kraja meča još dva gola u laganom ritmu. Revanš bi morao da bude formalnost, ali i tu formalnost treba profesionalno ispuniti.

Po dva gola postigli su Marko Stanojević (5. iz penala i 11. minut) i Nemanja Kojić (7. i 48. minut). Po jedan Andrej Mrkela 24. (minut) i Milan Pršo (66. minut).

Veći dio drugog poluvremena Rad je imao brojčanu prednost na terenu, jer je zbog dva žuta kartona iz igre izbačen Frančeskoni.

Bez povrijeđenih Branislava Jovanovića i Predraga Luke, ali i bez golmana Milana Borjana (otišao u turski Sivaspor) i Vladimira Jovančića (prešao u Partizan), Rad je, sa novim trenerom Slavkom Petrovićem, odigrao jednu dobru i prije svega ozbiljnu i odgovornu utakmicu. Uspješan povratak Rada na evroscenu poslije 22 godine.

Revanš meč je 7. jula, a Rad bi mogao direktno da ide u 3. kolo kvalifikacija s obzirom na vijesti koje stižu iz Grčke i hapšenje predsjednika Olimpijakosa iz Volosa, koji bi trebalo dabude protivnik "građevinara" u 2. kolu. Otom-potom.

Rad je igrao u ovom sastavu: Danilović - Pantić, Leković, Pajović, Mitrović - Milivojević (od 79' Raspopović), Stanojević, Pršo - Mrkela, Andrić (od 74' Malbašić) i Kojić (od 62' Varga).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC