• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katai potpisao i čeka da odu stranci

"Olimpijakos nije održao zvaničnu promociju Kataija, jer već ima petoricu stranaca u ekipi", objašnjava za MONDO kolega iz Atine.

 Katai potpisao i čeka da odu stranci Izvor: MONDO

Aleksandar Katai (20) jeste potpisao za Olimpijakos, po svemu sudeći radi se o četvorogodišnjem ugovoru po kojem će zarađivati 200.000 evra po sezoni, ali će morati da sačeka da bude zvanično predstavljen na stadionu Karaiskakis u Atini.

Grčki mediji u četvrtak uveče, između ostalih i gazzetta.gr i sport.gr, objavili su informaciju da će se Katai, kao i Petar Grbić (22) iz crnogorskog Mogrena, uprkos uspješno obavljenim medicinskim pregledima, "vratiti u svoje zemlje, zbog toga što ima previše stranaca u Olimpijakosu" i sačekati da se "otvori mjesto u ekipi".

To je otvorilo dilemu da li će fudbaleri Vojvodine i Mogrena biti pozajmljeni, vraćeni svojim klubovima ili nešto treće... Ipak, sportski novinar iz Atine Polidoros Papadopulos pojasnio je za MONDO o čemu se zapravo radi.

"Sve je dobro završeno, Olimpijakos i Vojvodina su se dogovorili oko obeštećenja i ono iznosi 1,2 miliona evra. Katai je uspješno prošao medicinske preglede u četvrtak, ali će se u petak vratiti u Srbiju na nekoliko dana. Olimpijakos nije održao zvaničnu promociju ni Kataija, ni Petra Grbića iz Mogrena, jer već ima petoricu stranaca u ekipi. U narednih nekoliko dana, neki od njih biće pozajmljeni drugim klubovima i tek kada se to dogodi, Katai će biti zvanično predstavljen kao novo pojačanje Olimpijakosa", objasnio je nesvakidašnju situaciju kolega sportski novinar iz Atine.

Trener Ernesto Valverde trenutno u svojim redovima ima "stranaca" za izvoz: Marka Pantelića, Frasou Modesta, Olofa Melberga, Rafika Đebura, Havita, Kevina Miralasa, Davida Fustera, Ivana Markana, Leandra, Kumbinja, Moisesa Hurtada, Balaša Međerija, Karlosa Sančeza, itd.

Ovu listu nedavno je dopunio fudbaler Partizana Ljubomir Fejsa, koji je preduhitrio Kataija, potpisao za crveno-bijele i odmah potom bio predstavljen, kada mu je tradicionalno bio uručen novi dres i šal.

Neki od stranaca koje Valverde ima na raspolaganju biće prodani, neki pozajmljeni, kako bi se otvorio prostor za Kataija i Grbića.

"Vraćam se odmah za Srbiju, a u Atinu moram da stignem u nedjelju, jer već u ponedjeljak počinju pripreme i obavezan sam da prvog dana budem sa novim klupskim drugovima", rekao je Katai za "Sportski žurnal".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC