• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stefan Marčetić NAJMLAĐI Borčev debitant u Premijer ligi BiH! "Neopisiv osjećaj koji ću zauvijek pamtiti!"

Autor Dragan Šutvić

Kadet "Velikana iz Platonove" dugo će pamtiti 11. mart 2023. godine - kada je po prvi put nastupio za seniorski tim crveno-plavih.

 stefan marčetić najmlađi debitant borca u premijer ligi bih  Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

U pobjedi (3:0) nad Tuzla sitijem, trener Borca Vinko Marinović je na teren poslao i dva debitanta.

Jedan od njih je i 16-godišnji Stefan Marčetić, jedan od najboljih strijelaca kadetske Premijer lige BiH (15 golova), koji je u igru ušao u 86. minutu.

Marčetić je tako postao najmlađi Borčev debitant u m:tel Premijer ligi BiH, sa 16 godina, tri mjeseca i deset dana, nadmašivši tako rekord Srđana Grahovca (rođen 1992), koji je 1. avgusta 2009. godine, u duelu sa Laktašima, debitovao sa 16 godina, deset mjeseci i 14 dana!

"Kada me je Vinko Marinović pozvao i rekao da ulazim u igru, osjetio sam veliko uzbuđenje. Nekako mi je, u sekundi, sve prošlo kroz glavu, prvi trening i maštarije da ću jednog dana zaigrati za prvi tim. Neopisiv osjećaj koji ću zauvijek pamtiti. Imao sam i blagu tremu, ali je ona nestala čim sam zakoračio na teren. Želja mi je bila da tih nekoliko minuta u igri ispunim zadatak koji sam dobio od stručnog štaba", rekao je mladi napadač za zvanični sajt Borca.

Marčetić pripada "izlaznom" godištu u kadetskom uzrastu (U-17), ali je već prošao pripreme sa prvim timom, s obzirom na to da je zimus bio član ekspedicije koja je boravila u Antaliji.

"Znam da je Vinko Marinović rekao da mi ova utakmica treba ostati u lijepom sjećanju i da mi treba biti podstrek za još bolji rad. Tako će i biti. Ovo je samo početak. Idem korak po korak i znam da samo napornim radom mogu da napredujem. Zahvalan sam svima u FK Borac za ukazanu priliku. To je još jedan dokaz da je naš klub odlična sredina za razvoj mladih igrača. Sve je na nama, a rad je jedini put ka uspjehu", istakao je Marčetić.

Debi u m:tel Premijer ligi BiH ostao je ukrašen i odličnom partijom crveno-plavih, koji su rutinski odradili posao u duelu sa Tuzlacima.

"Odigrali smo jednu od najboljih utakmica ove sezone. Bili smo efikasni, kontrolisali smo ritam i pobjeda nije dolazila u pitanje niti jednog trenutka. Naše izdanje je i rezultat kvalitetnog rada na treningu, a uvjeren sam da ćemo biti sve bolji kako sezona bude odmicala. Naš cilj je jasan. Želimo da se izborimo za evropsku vizu i daćemo sve od sebe da to uradimo", zaključio je Marčetić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC