• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL (kval): Nula Širokog i Olimpije

Fudbaleri Širokog odigrali 0:0 sa ljubljanskom Olimpijom u meču 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Revanš za sedam dana u Sloveniji.

 EL (kval): Nula Širokog i Olimpije Izvor: MONDO

Nakon 90 minuta duela Širokog i Olimpije odigranih na Pecari dva tima ostala su na istom odstojanju pa će putnik u drugi krug kvalifikacija za Ligu Evrope biti odlučen za sedam dana na stadionu Stožice u Ljubljani.

Široki nije uspio ostvariti prednost pred put u Sloveniju uprkos činjenici da je u posljednjih 20 minuta imao igrača više, ali nije ni primio gol pa mu za prolazak u narednik krug odgovara i neriješen rezultat na Stožicama.

Mogao je Široki do pobjede da su Mišić i Vagner bili precizni u odsutnim trenucima.

Šut Dalibora Šilića u desetom nije našao put do mreže gostujućeg golmana Džafića, a pet minuta kasnije, Olimpija je uzvratila preko Sretenoviča, ali napadač ljubljanske ekipe nije stigao na loptu.

Već u narednom napadu Široki je uzvratio Roskam je zamalo zakasnio na centaršut Štilića, a u 31. Minutu, ni Zakarić se nije bolje snašao nakon još jednog ubacivanja Štilića.

Olimpija je u 36. Minutu imala dobru priliku ali je Vršičev pokušaj iz slobodnjaka završio pored gola.

Najbolju priliku za Široki propustio je Vagner u 40. minutu, Brazilac je odlično predriblao odbranu Olimpije, okrenuo se, ali je onda šutirao tačno u ruke Džafića.

Nešto slično desilo se i u 51. Minutu. Zakarić je vukao kontru 3 na 2, uposlio Mišića, koji je onda predriblao nekoliko igrača slovenačke ekipe a zatim šutirao pored gola.

Šest minuta kasnije Mišić se ponovo našao u dobroj prilici. Štilić je šutirao, Džafić odbio loptu do Mišića koji je sa desetak metara udario loptu tako loše da je ona završila u autu!

U 73. Minutu Slovenci su ostali sa igračem pošto je rezervista Olimpije Adnan Bešić samo minut po ulasku u igru zaradio crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača.

Široki ipak ni sa igračem više nije uspio da dođe do prednosti, pa će u revanšu Olimpija pred svojim navijačima imati ulogu favorita.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC