• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Nenad "Lavljeg srca" opet u Zvezdi!

Nenad Kovačević doputovaće u naredna tri dana u Beograd i potpisati ugovor sa Crvenom zvezdom, saznaje MONDO.

 MONDO: Nenad "Lavljeg srca" opet u Zvezdi! Izvor: MONDO

Bivši kapiten vratiće se na "Marakanu".

Nenad Kovačević ponovo će nositi crveno-bijeli dres, potvrdio je za MONDO izvor jako blizak fudbaleru Lansa, koji će u naredna tri dana doputovati u Beograd da potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom, u kojoj je stekao fudbalsko ime i nosio kapitensku traku.

Odmah poslije potpisa, 30-godišnji Kovačević priključiće se ekipi na pripremama u Austriji i popuniti mjesto na poziciji zadnjeg veznog, uz mladog Srdjana Mijailovića, a samo dan, dva po odlasku Mohameda Avala Isaha, koji će karijeru nastaviti u norveškom Rozenborgu.

MONDO saznaje da je Lans, poslije ispadanja u Drugu ligu, postavio ultimatum pred igrački kadar: ili pristanak na smanjenje primanja za 50 odsto ili ispisnica. Popularni "Piksi" odlučio se za drugu varijantu, pa će tako u petak, 1. jula postati slobodan igrač, a od velikog broja ponuda koje je imao pred sobom, odlučio se za povratak u voljeni klub poslije pet godina provedenih u Francuskoj.

Kovačević je leta 2006. godine, poslije druge osvojene titule prvaka Srbije i Crne Gore sa Crvenom zvezdom i statusom kapitena, otišao u Lans, za koji je do danas odigrao skoro 200 utakmica. Borbeni vezista je za prvi tim Crvene zvezde zaigrao 2002. godine i tokom naredne četiri sezone, radovao se dvema duplim krunama, prvo u sezoni 2003/04, a potom i 2005/06.

Odigrao je 85 prvenstvenih mečeva za Crvenu zvezdu i postigao jedan gol, a zajedno sa njegovim dobrim igrama u posljednjoj sezoni na "Marakani" stigli su i prvi pozivi za reprezentaciju, za koju je nastupao 26 puta. Prije toga, bio je kapiten mlade reprezentacije Srbije.

Nenad Kovačević rodjen je 11. novembra 1980. godine u Kraljevu i prije Crvene zvezde nastupao je za Slogu Kraljevo, Jedinstvo Ub, Big Bul, Borac Čačak i Budućnost Banatski Dvor. Nadimak "Piksi" dobio je u mlađim kategorijama Crvene zvezde gdje je bio dominantan tehničar u svojoj generaciji, ali se kasnije u karijeri proslavio kao zadnji vezni, koji je na svakoj utakmici ostavljao "srce na terenu" i dobijao veliki broj "prljavih" duela na sredini terena.

Nema sumnje da će mladi Mijailjević, koji stilom igre zaista podsjeća na Kovačevića, imati šta da nauči od starijeg kolege.

"Piksi" Kovačević ostao je upamćen i kao jedan od fudbalera koji su prevazišli problem sa srcem. Naime, 2003. godine po završetku utakmice Crvena zvezda - Banatski Dvor, po pljusku na "Marakani", Kovačević se samo srušio na travu.

Nastala je prava panika, a fudbaler Crvene zvezde hitno je prevežen u bolnicu, gdje su ga ljekari povratili i potom podvrgnuli detaljnim ispitivanjima, zbog kojih dugo nije smio da igra fudbal. Na kraju je ustanovljeno da je Kraljevčanin imao upalu srčanog mišića i kada je sve prošlo, počeo je lagano da trenira, vratio se utakmicama i stekao status reprezentativca.

Do danas, hvala Bogu, Kovačević i dalje neometano igra fudbal, a koliko je teško proživio godinu dana pauze zbog problema sa srcem, novi-stari fudbaler Crvene zvezde opisao je u autobiografskoj knjizi pod simboličnim nazivom "Srce na teren".

“Dogodio mi se peh koji je noćna mora za sve fudbalere. Međutim, poslije dosta neizvjesnosti, uspio sam da se vratim na teren. Trenutak kada sam dobio dozvolu ljekara da ponovo zaigram fudbal, riječima se ne može opisati. Jednostavno, živio sam za taj dan”, pričao je tada Kovačević, koji je uvijek bio i ostao ljubimac Zvezdinog sjevera.

(N. J. – MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC