• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-bijeli civili, Škendija, Artmedija...

Partizanovi stručnjaci gledali 45 minuta utakmice Škendija - Košice. U subotu protiv Artmedije.

 Crno-bijeli civili, Škendija, Artmedija... Izvor: MONDO

Kompletna crno-bijela struka "zapucala" je sa Pohorja na prijateljsku utakmicu, koju je Škendija u Austriji igrala protiv Košica (1:3). Sportski direktor Mladen Krstajić, koordinator za sportska pitanja Albert Nađ, trener Aleksandar Stanojević i sekretar stručnog štaba Ljubiša Ranković prevalili su 500 kilometara (u oba smjera) da bi odgledali prvo poluvrijeme (završeno 1:1).

Svi su se presvukli pred put. Nisu išli u Partizanovoj opremi već u civilnoj garderobi.

"Nismo išli u civilu da bismo se krili već nismo željeli da neko pomisli da provociramo", pojasnio je Krstajić.

Utisak je da crno-bijeli nikada teže nisu dolazili do informacija o protivniku nego o prvom rivalu u predstojećoj sezoni.

"Teško je ući u trag onome ko se krije. Pokušavamo da skupimo što više informacija o igrama Škendije iz prošle sezone, išli smo i na utakmicu protiv Košica", dodao je prvi operativac kluba iz Humske 1.

Za 45 minuta Stanojević je stekao preliminarni utisak o šampionu Makedonije.

"Škendija ima agresivan, nezgodan i takmičarski nastrojen sastav, koji igra visok presing i ima brze napadače, sposobne da često ulaze u prilike", poručio je trener Partizana.

Stanojević je objasnio zašto su gledali samo prvo poluvrijeme.

"Iz dva razloga. Prvi je zato što je trener Škendije promijenio cijeli tim u poluvremenu, a drugi je jer smo morali da se vratimo na Pohorje zbog utakmice sa Staršem".

On ne krije da ima viziju tima za start sezone.

"Već sada znam tim koji ću suprotstaviti Škendiji mada imam dve nedoumice u zavisnosti od stila igre koji budemo izabrali", završio je Stanojević priču o Škendiji.

NEMA REVANŠA U PRIJATELJSKOM MEČU

Do 13. jula i prvog meča sa Škendijom, Partizan će odigrati još dve prijateljske utakmice. U subotu (18,30, TV Sport klub plus) u Gracu sastaće se sa Artmedijom, a po povratku u Beograd crno-bijeli će imati generalnu probu sa skopskim Metalurgom.

Duel sa slovačkim timom povod je da se u crno-bijelom taboru prisjete prethodnog dvomeča sa Artmedijom i neuspjeha iz 2005. godine, kada su poslije penala eliminisani iz posljednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Iz tadašnjeg tima Partizana na Pohorju je trenutno samo Albert Nađ, koorodinator za sportska pitanja.

"Da je susret takmičarskog karaktera, vjerovatno bismo razmišljali o većem motivu i revanšu, jer je taj poraz prije šest godina baš bolio. Međutim, pošto je meč kontrolnog karaktera i cilj nam je uigravanje, a i promijenile su se ekipe, nema govora o revanšizmu", rekao je Stanojević.

Želja stručnog štaba srpskog prvaka je da ekipa u subotu pokaže da je unaprijedila igru u odnosu na susret sa Norvežanima.

"Insistiraću da popravimo igru iz prvog poluvremena utakmice sa Rozenborgom i ponovimo dobre segmente iz drugog", zaključio je Stanojević.

(izvještač MONDA sa Pohorja, Rade Jakšić, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC