• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski ima ogromnu prednosti, ali nije gotovo: Borac i Široki imaju svoju računicu, ali prvi smo i tu planiramo ostati

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U derbiju 24. kola m:tel Premijer lige BiH, ujedno 72. hercegovačkom derbiju, Zrinjski u subotu od 14 časova na stadionu "Bare" u Čitluku dočekuju Široki Brijeg.

 Krunoslav Rendulić Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Po završetku reprezentativne pauze, derbi meč 24. kola m:tel Premijer lige BiH na stadionu "Bare" u subotu od 14 časova u Čitluku odigraće Zrinjski i Široki Brijeg.

Biće to 72. hercegovački derbi, u kojem će obje ekipe nastojati da dođu do trijumfa. Zrinjski želi da nastavi impresivne partije i sa nova tri boda približi se odbrani titule, dok će Širokobriježani nastojati da zadrže poziciju koja vodi na međunarodnu scenu.

"Plemići" su pred pauzu nanizali sedam prvenstvenih pobjeda, tako da s te strane možda i nisu željeli odmor. Ipak, pravila se moraju poštovati, tako da su u Mostaru slobodno vrijeme iskoristili za oporave pojedine igrače koji kubure s povredama.

"Kada ste u dobrom ritmu i nizu, pauza nikad nije dobra. Ipak, bila nam je dobra s obzirom na to da smo imali nekoliko povrijeđenih igrača. Ove dvije sedmice iskoristili su za terapije i oporavak. Čeka nas zaista gust ritam i nadam se da će se što prije oporaviti, odnosno konkurisati za ekipu", rekao je trener Mostaraca Krunoslav Rendulić, a potom se osvrnuo na sutrašnji duel sa komšijama iz Širokog Brijega.

"Treba izvući maksimum iz ekipe. Ono što pokazuju na treninzima treba demonstrirati na utakmici. Jako dobro rade, odlična je atmosfera, tako da očekujem da ćemo sutra pružiti dobru igru i zabilježiti pobjedu."

Dok iz Širokog Brijega ulogu favorita prepuštaju lideru prvenstva, u Zrinjskom su oprezni. Iako su uvjereni da će zabilježiti novi trijumf, jasno im je da to neće biti lako protiv kvalitetnog rivala, naročito što se meč ne igra na njihovom stadionu "Pod Bijelim brijegom", nego na čitlučkim "Barama".

"Komšijski derbiji uvijek su specifične utakmice, uz Velež možda i najspecifičniji je ovaj duel sa Širokim Brijegom. Očekivanja su uvijek najviša. Zrinjski uvijek ide na pobjedu, tako će biti i sutra, bez obzira što je Široki Brijeg čvrsta ekipa, teško gubi utakmice i jako je dobro vođen. Očekuje nas težak zadatak, ali uvjeren sam da smo dorasli zadatku", dodao je Rendulić.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Petar Sučić je povrijeđen i propustiće sutrašnji meč, probleme imaju i Silvio Ilinković, Mario Tičinović i Almir Bekić.

Zrinjski deset kola pred kraj prvenstva ima velikih 12 bodova prednosti ispred Borca, pa trebalo bi da se dogodi pravo čudo da Mostarci "prokockaju" ovakvu zalihu.

"Priča ni izbliza nije gotova. Ima još deset kola, 30 bodova je u igri, ali da imamo prednost - imamo. Toga smo svjesni, ali napominjem - gledamo samo prvu sljedeću utakmicu. Fokusirani smo na Široki Brijeg, a na kraju ćemo vidjeti kako će sve završiti. Uvjeren sam da ćemo razliku na kraju i povećati, ali prerano je još donositi zaključke. I Borac i Široki Brijeg imaju svoje računice, ali mi smo prvi i tu planiramo ostati", poručio je Rendulić.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 24. KOLO:

Petak:

Tuzla siti - Borac (18.00)

Subota:

Zrinjski - Široki Brijeg (14.00)
Igman - Posušje (15.00)
Leotar - Željezničar

Nedjelja:

Sloga Meridian - Velež (15.00)
Sloboda - Sarajevo (16.00)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC