• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukleta "bela tačka" (najveći promašaji ikada)

Penali su rulet, penali su nepravedni...Džon Teri ušao je u Top 10 fudbalera-tragičara. Podsećamo na još neke tragične trenutke sa "kreča".

 Ukleta "bela tačka" (najveći promašaji ikada)  Izvor: MONDO

Život je često nepravedan, pogotovo prema herojima. Ovime nismo rekli ništa novo. Tragedija kapitena Čelsija Džona Terija u finalu Lige evropskih šampiona protiv Mančester junajteda u Moskvi, svakako jedna od najvećih u istoriji fudbala. Teri je ikona Čelsija, između njih stoji znak jednakosti...

Teri je u rukama i nogama imao čuveni "trofej sa ušima". Ali, okliznuo se i promašio odlučujući penal. Mančester junajted je potom uzeo treći naslov prvaka Evrope.

U ovom tekstu pokušaćemo da se prisetimo svih najvećih promašaja sa penala u fudbalskoj istoriji, naravno, sa posebnim osvrtom na naše.

Globalno gledano, najbliža tragedija promašaju Džona Terija, bila je "u režiji" sadašnjeg selektora reprezentacije Srbije Miroslava Đukića dok je igrao u dresu Deportiva. Đukić, tada kapiten Deportiva i te sezone igrač sezone u španskom prvenstvu, puca penal u poslednjem minutu utakmice poslednjeg kola. Penal za titulu i promašaj!


Roberto Bađo, "mali Buda", godinama je bio idol ljubitelja fudbala u Italiji. Iako je znao sve o fudbalu, i njemu se dogodila tragedija sa penala. I to u finalu Svetskog prvenstva 1994. godine protiv Brazila! Kasnije je taj promašaj iskoristila jedna marketinška agencija za reklamu za jedan čuveni viski.

Još jedan Englez ušao je u anale fudbala zbog promašenog penala. Pogađate, reč je o Dejvidu Bekamu. Mesto i vreme: Evropsko prvenstvo 2004. godine, protivnik - Portugal. Bekamu su kasnije godinama pretili zbog ovoga, ali sigurno je da je njemu bilo najteže.

Nama se iz sećanja nikada neće izbrisati trenutak sa Svetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine. Peđa Mijatović je imao penal za ulazak u četvrtfinale. Pogodio je prečku, a Holandija je potom postigla gol za 2:1.

I Svetsko prvenstvo u Italiji 1990. godine donelo nam je tugu sa "kreča". Bila je to čuvena reprezentacija nekadašnje Jugoslavije, imena "da se smrzneš". Na drugoj strani još veća imena argentinskog fudbala - među njima i Maradona. U četvrtfinalu je pobednika meča odlučio penal rulet. Hadžibegiću, Hadžibegiću, eh...Promašili su i najbolji - Dragan Stojković Piksi i Dijego Maradona.

Navijači Partizana sigurno nikada neće zaboraviti Pjera Boju i Artmediju. Jedan šut Partizan je delio od drugog plasmana u Ligu šampiona u istoriji. Stativa je zaustavila šut napadača Partizana, a u Ligu šampiona ušao je tim iz Bratislave. Hiljade navijača Partizana ostalo je dugo posle tog promašaja dugo na stadionu u potpunoj tišini i neverici.

A kako ne podsetiti na još jedan promašaj Piksija Stojkovića?
Finale kupa tadašnje Jugoslavije protiv banjalučkog Borca. Piksi je hteo efektno, ali je promašio. Kup je uzeo Borac.

...a bilo je i srećnih trenutaka


Svakako, najlepši trenutak u istoriji srpskog fudbala. Penal koji je Crvenoj zvezdi doneo titulu prvaka Evrope u finalu protiv Olimpika iz Marseja 1991. godine. "Pančev, Pančev, Pančev...Darko, Darko, Darko..."

Radovali su se i crno-beli. Da, naravno - ulazak u Ligu šampiona. "Ajmo, Milivoje".

Na našoj web stranici www.mtsmondo.com možete da pogledate snimke svih nabrojanih penala, kao i najsmešniji i najneobičniji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC