• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKN: Senegalci i Južnoafrikanci polako pakuju kofere

Posle dva kola prve faze Afričkog kupa nacija u Gani, osim Nigerije, pred eliminacijom su još dve kontinentalne velesile - Senegal i Južna Afrika.

 AKN: Senegalci i Južnoafrikanci polako pakuju kofere Izvor: MONDO

Spektakularnim preokretom u drugom poluvremenu u režiji Manuča, nove akvizicije Mančester junajteda, Angola je šokirala Senegal sa 3:1, a identična rezultat bio je i u drugom duelu Grupe D u kojem je Tunis savladao Južnu Afriku.

Uoči poslednjeg kola Tunis i Angola, kojoj je ovo tek druga pobeda na prvenstvima Afrike, imaju po četiri boda, a Senegal i Južna Afrika ostali su na koti jedan. Dakle, budućim domaćinima Svetskog prvenstva ili Senegalcima za prolaz dalje neće biti dovoljna eventualna ubedljiva pobeda u medjusobnom odmeravanju snaga, već i da se utakmica poslednje runde izmedju Angole i Tunisa ne završi remijem.

Nakon jedne prilike i dve poluprilike sa početka meča, Senegal, finalista prošlog Kupa Afrike, u 20. minutu stiže do vodjstva. El Hadji Diuf je izveo prekid, Sulejman Dijavara na drugoj stativi pokupio loptu i vratio je pred gol, gde je Abdulaje Faje, još jedan senegalski legionar u Premijer ligi, iskoristio loše postavljanje golmana Angole i iz blizine glavom zatresao mrežu.

Kola "lavova Terenge" u nastavku su, medjutim, potpuno krenula nizbrdo. "Crne perle" u 50. minutu poravnavaju skor preko Manuča, koji je nakon centaršuta Ze Kalange nadvisio u skoku Habiba Beju, da bi u 67. minutu isti igrač kaznio kiks Tonija Silve posle korenera i peokrenuo rezultat. Završni udarac Senegalcima zadao je Amado 12 minuta pre kraja susreta.

U drugom meču Tunis je ceo posao sa "Bafana Bafanom" završio u prvom delu. Južnoafrikance je načeo Dos Santos već u osmom minutu, prednost je povisio Sada u 31, a tri minuta kasnije Dos Santos, naturalizovani Tunižanin poreklom iz Brazila, svojim drugim golom na meču otklonio je sve dileme oko konačnog pobednika. Južna Afrika sve što je uspela da uradi u nastavku bilo je da tri minute pre kraja preko Mfele ublaži poraz.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC