• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bask Emeri novi trener Valensije

Doskorašnji šef struke Almerije, Unai Emeri (36) promovisan je u novog trenera Valensije.

 Bask Emeri novi trener Valensije  Izvor: MONDO

Trener hita Primere dobio je posao da sredi stvari u redovima najvećeg razočarenja Primere. Doskorašnji šef struke Almerije, Unai Emeri (36) promovisan je u novog trenera Valensije.

Valensija se dogovorila sa mladim Baskom posle propalih pregovora sa trenerom Rasinga iz Santandera, Marselinom Garsijom Toralom. Emeri će zarađivati milion i po evra po sezoni...

"Njemu nije smetalo što je bio druga opcija, zato što je i on bio na listi želja velikog broja zainteresovanih klubova, pa je na kraju izabrao nas", izjavio je tehnički direktor Valensije Huan Sančez.

Emeri je prethodne dve sezone proveo na klupi Almerije, koju je prvo uveo u Primeru, a potom u debitantskoj sezoni stigao do osmog mesta. Na tom putu, Almerija je pobeđivala skoro sve timove iz vrha, uključujući i Valensiju.

S druge strane, Valensija je imala sezonu iz košmara, iako je tim osvojio Kup kralja. Samo zahvaljujući tome, šampion Španije iz 2002. i 2004. godine učestvovaće sledeće sezone u Kupu UEFA, jer su prvenstvo završili na desetom mestu. Do pretposlednjeg kola strepeli su i za opstanak...

Valensija je ove sezone promenila tri trenera. Počeo je Kike Sančez Flores, koji je dobio otkaz jesenas, iako je tim igao odlično u odnosu na ono što je usledilo posle njegove smene. Nasledio ga je Ronald Kuman i stvari su postale još gore.

Holanđanin je želeo da sredi stvari tako što je na prvom treningu saopštio da ne želi da gleda Albeldu, Angula i Kanjizaresa. Trojica reprezentativaca sklonjeni su u drugi tim, a prvi se od toga nije oporavio do finiša sezone, kada je Kuman bukvalno oteran, dok se velikan borio za opstanak.

Status prvoligaša odbranio je Salvador Gonzales, koji je u klubu radio sa mlađim kategorijama i bio zadužen za skauting.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC